2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Gazdaság, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/nyitott-kapukat-donget-az-mszp-2547718/

Nyitott kapukat dönget az MSZP

Az ember olvassa a Korózs Lajos szocialista országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján elhangzottakról szóló tudósítást, és nem hisz a szemének: „az MSZP benyújtotta a 13. havi nyugdíjról szóló törvényjavaslatát az Országgyűlésnek.”

Nos, a helyzet az, hogy ezt a nyugdíjasoknak korábban adott pluszjuttatást 2009-ben az akkor kormányzó szocialisták vették el.

Inkább a kormánypártisággal nemigen vádolható portfolio.hu 2016-os számításait vesszük elő, amely szerint hat év leforgása alatt az Orbán-kormány visszahozta a 13. havi nyugdíjat és még annál is többet. Az Orbán kormány ugyanis 2010 óta összesen 282 milliárd forinttal többet költött nyugellátásokra, mint amennyit a törvény előír – olvastuk a portál tavaly áprilisi elmezésében.

És ebben a számításban természetesen nincs benne az idén kifizetett nyugdíjprémium, mint ahogy az év végén második alkalommal, az idősek számára juttatott karácsonyi Erzsébet-utalvány sem.

Érti mindenki, hogy sok szocialista párttag és még több (egykori) szimpatizáns lelkiismerete azóta is háborog, de a tény az tény marad: az MSZP elvette, a Fidesz-KDNP (már) visszaadta.

Kiemelt

Boldogságügyi miniszter

Időről időre megjelennek boldogságindexek, amelyek a különböző országok közt állítanak fel rangsort, hogy hol boldogabbak, hol szomorúbbak az emberek. Mi ez utóbbiak közt szereplünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!