2017. november 18., szombat, Jenő napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/nfm-allamtitkar-magyar-energiaszolgaltatas-kiegyensulyozott-es-biztonsagos-2404291/

NFM-államtitkár: a magyar energiaszolgáltatás kiegyensúlyozott és biztonságos

MTI
Magyarországon a gáz- és az áramszolgáltatás kiegyensúlyozott és biztonságos – mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.

Hiába mondta az ellenzék 2013-ban, a rezsicsökkentés elindulásakor, hogy a rezsicsökkentés hatására ellehetetlenül a szolgáltatás, nem tudnak fejleszteni a szolgáltatók és nem tudják majd elvégezni a megfelelő karbantartásokat – tette hozzá az államtitkár.

Aradszki András hangsúlyozta: a lakosság összes tartozása a különböző szolgáltatásoknál, a 2013-as 83 milliárd forintról 46 milliárd forintra mérséklődött. 2013-ban 137 ezer fogyasztónál kellett kikapcsolni a közműszolgáltatást, az idén már csak 59 ezer ilyen eset volt.

Az államtitkár kifejtette: ez pozitív irányú változás, ami biztos hátteret ad a szolgáltatóknak is, hiszen csökkennek a kintlévőségeik, ebből következően el tudják végezni a jogszabályban előírt beruházásokat, fejlesztéseket és karbantartásokat.

Hirdetés

Kiemelt

Rogán Antal: Soros megtartotta az eligazítást Brüsszelben

Soros megtartotta az eligazítást Brüsszelben és az Európai Parlament ennek megfelelően viselkedett, amikor szavazott a felső korlát nélküli kötelező betelepítési kvótáról.

Poszt-trauma

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Agymenés a’la Bokros

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Nem bír leállni a liberális magyargyűlölő

Guy Verhofstadt valójában imádja Orbán Viktort?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!