2017. szeptember 26., kedd, Jusztina napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/nemet-igen-magyar-nem-2206303/

Német igen, magyar nem

Angela Merkel leginkább német megoldásokat szeretne látni Európában – ilyen a kvótarendszer is –, azok a tagállamok pedig, amelyek ellenállnak a kancellár törekvésének, brüsszeli demokráciaeljárásokkal lesznek kénytelenek szembesülni.

A kötelező betelepítési kvóták, tetszik vagy sem, német érdekeket szolgálnak – erre mutatott rá a minap lapunknak nyilatkozva Kiszelly Zoltán politológus. A szakember azt is megemlítette, hogy Németországnak semmilyen érdeke nem fűződik a betelepítést elutasító, emiatt renitensnek mondott kelet-európai tagországok megbírságolásához, uniós anyagi támogatásuk megkurtításához.

A német ipar ugyanis kiváló felvevőpiacot talált magának például Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon. Az pedig senkitől sem várható el, hogy a saját üzletét rontsa, a saját profitját apassza. Érdekes helyzet ez – tehetjük hozzá –, lassan, de biztosan lemállik ugyanis az EU-ról az egyenlőség, a demokrácia és a szolidaritás lózungjaiból kevert szirupos cukormáz, és nem

marad egyéb, csak a pőre valóság: az üzleti érdek, az anyagi haszon és pénz uralma.

A migránsválság pedig azt is megmutatta, hogy ezért szinte mindent hajlandók feláldozni a nyugati döntéshozók, nem számít se nemzet, se kultúra, se hagyomány. Csak az, hogy aki gazdag, az még gazdagabb legyen, a többi pedig lehetőleg csendben elégedjen meg az odavetett csontokkal. S persze a migránsok csoportjaival.

Hirdetés

Kiemelt

Jelentős forráshoz jutott a környezetbarát közlekedés

Összesen 22,4 milliárd euró jut brüsszeli forrásból az alternatív üzemanyagok terjesztésére, így minden korábbinál nagyobb támogatást kap a tiszta közlekedés.

Poszt-trauma

Rákay Philip KO-t mért a HVG-re

Nekik tömény gyűlölet az igazság.

Szanyi belegabalyodott a kerítésbe

Talán egyszer majd Szanyi-kórnak nevezik el a jelenséget.

Jobbikos elszólás: Simicska az egész ellenzéket segíti

„Helyes törekvés”.

Baljós árnyak jelentek meg Lendvai Ildikón

Az idő vasfoga nem kegyelmezett.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!