2017. október 22., vasárnap, Előd napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/mukodik-agrarkamara-teljes-sulya-2336107/

Működik az Agrárkamara „teljes súlya”

Karc FM

A korábbi szövetségesek mellett újabbak is egyezséget kötöttek a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségével, így egy teljes, a hazai agrár-élelmiszer gazdaságot átfogó szövetség állított listát a kamarai választásokra. Jakab István, a MAGOSZ elnöke a Karc FM-en kifejtette: az elmúlt évek bebizonyították, hogy ez a rendszer a leghatékonyabb az érdekérvényesítésre.

Mivel szerinte minden ágazat, súlyának megfelelően kapott helyet eddig is és ezután is az együttműködésben, “baj esetén” a teljes agrárszakma tud nyomást gyakorolni a politikára, hogy megoldást találjon egy-egy kérdésben. Példaként említette a tejágazat gondjait, ahol közösen dolgozták ki a megoldást, és terjesztették azt az agrárkormányzat elé.

A SZAKMA EGYÜTT VAN

Jakab István szerint több évtizedes várakozás ölt testet abban, hogy a MAGOSZ listáján mindenki szerepelni akart. Az Országgyűlés alelnöke azt mondta:

“valójában az okozott gondot, hogy melyik szervezet milyen arányban képviseltesse magát?”

Végül az adott ágazat piaci és területi súlya alapján osztották ki a helyeket. Jakab István szerint hamisak azok a vádak, amelyek szerint nem vették figyelembe a mezőgazdaság sokszínűségét. A listán ugyanis a termelőtől a kereskedelemig mindenki képviselteti magát.

A MÚLTAT NEM FELEDNI

Jakab István reagált azokra a támadásokra is, amelyek szerint a politikamentes agrárkamara szolgálná leginkább a mezőgazdaság érdekét. A MAGOSZ elnöke emlékeztetett: azok, akik most kritikaként fogalmazzák meg, hogy a kamarában kormánypárti képviselők is helyet kapnak, 2010 előtt maguk is fontos szerepet töltöttek be a szociálliberális kormányokban. Jakab István úgy fogalmazott: a kritikusok egy része a 2005-ös gazdatüntetések idején még Gyurcsány Ferencet készítette fel arra, hogyan kell tárgyalni a tiltakozó termelőkkel. Pelyach Gergely interjúja.

Hirdetés

Kiemelt

Giovanni Trapattoni szívesen lenne magyar szövetségi kapitány

A 78 éves olasz mesteredző menedzserén keresztül jelezte, hogy szívesen tárgyalna a Magyar Labdarúgó Szövetséggel – mondta Bánki Erik elnökségi tag.

Poszt-trauma

Magyargyalázás megbocsátva

Pedig, ha a bordély becsődöl, nem a bútort (meg a reklámokat) kell cserélni!

Szanyi Tibor becsülete

Csak a miheztartás végett.

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!