2017. október 24., kedd, Salamon napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/milliardok-jutnak-az-erdei-fejlesztesekre-2308810/

Milliárdok jutnak az erdei fejlesztésekre

Hat év alatt a kormány 16 milliárd forintot fordított az erdészetek és nemzeti parkok turisztikai fejlesztésére – közölte pénteken Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A tárcavezető szerint a cél egy zöldebb és környezettudatosabb Magyarország megteremtése. Fazekas szerint egyre többen kíváncsiak a nemzeti parkok ökoturisztikai szolgáltatásaira, a regisztrált látogatók száma 2016-ban már megközelítette a 1,6 milliót, amely 75 százalékos növekedés a 10 évvel ezelőttihez képest. Az agrártárca az elmúlt évben 1,35 milliárd forintot adott az állami erdőgazdaságok közjóléti beruházá­saira, idén ugyanerre további 612,5 millió forint áll rendelkezésre.

Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos a sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy 2010 óta 73 új erdei turista-, vadász- és kulcsosház létesült vagy újult meg az országban. Emellett 107 erdei iskola, 51 látogatóközpont épült vagy újult meg, és kilenc barlangban sikerült fejlesztéseket végrehajtani. Keresett turisztikai attrakciónak számítanak a kilátók, 2010 óta 14 erdei kilátót építettek és hetet újítottak fel. Pádárné Török Éva, az agrártárca nemzeti parki és tájvédelmi főosztályának osztályvezetője jelezte, a nemzeti parkok igazgatóságai a 2014–2020-as időszakban több uniós támogatásra is eredményesen pályáztak. Így megépülhet a Dunakanyar, a Kis-Balaton, valamint a Szeleta-park látogatóközpontja és tovább fejleszthetik a körösvölgyi látogatóközpont és állatparkot is.

Hirdetés

Kiemelt

Ünnep, idézőjel nélkül

Olyan nap volt ez a mostani október 23-a, amilyennek lennie kellett. Benne volt minden, ami tükrözi, visszaadja a mai helyzetet.

Poszt-trauma

Nagy Bandó András gyűlöletbeszéde

A Soros-kommandó szövegét Jóistennel mondatja ki.

Imre, te mit tennél?

Ez nem egy koncert, itt nincs esőnap, október 23. ma van.

Visszanyal a fagyi

A fake news és a baloldal.

Magyargyalázás megbocsátva

Pedig, ha a bordély becsődöl, nem a bútort (meg a reklámokat) kell cserélni!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!