2017. december 16., szombat, Etelka, Aletta napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/megkezdtek-kerekparutak-egyseges-kitablazasat-2314144/

Megkezdték a kerékpárutak egységes kitáblázását

Az új, egységes arculatú táblák elsőként a Pannonhalma–Balatonfüred és a Fertőd–Keszthely szakaszokon jelennek meg – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szombaton az MTI-vel. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kis forgalmú országos és önkormányzati utakon, erdei utakon és árvízvédelmi töltéseken helyez el útirányjelző és információs táblákat.

Az NFM az idei esztendőben 350 millió forint hazai forrást biztosít a kiemelt fontosságú turisztikai kerékpárutak kitáblázására. A 2017-es forrás hét kiemelt turisztikai kerékpárút kitáblázásának költségeit fedezi a Fertőd–Keszthely, a Pannonhalma–Veszprém–Balatonfüred, a Nagykanizsa–Szepetnek–Semjénháza–Murakeresztúr, az Eger–Mezőkövesd–Poroszló, a Tokaj–Mád–Sárospatak, a Dunaföldvár–Kecskemét–Békés szakaszokon és az EuroVelo11 kritikus szakaszain, mintegy 900 kilométeren.

Fotó: Katona Vanda

Az NFM idén háromszázötvenmillió forintot biztosít a feladatra

A munkálatok útirányjelzők kihelyezésével kezdődtek meg Pannonhalma és Balatonfüred között 110 kilométeren, Fertőd és Keszthely között pedig 126 kilométeren összesen 73 millió forintból. Az NFM közleményében felidézte: 2020-ig mintegy 70 milliárd forint uniós és 36 milliárd forint magyar forrás áll rendelkezésre hivatásforgalmi és turisztikai célú kerékpárutak és a kapcsolódó szolgáltatások fejlesztésére.

Kiemelt

Ahol Hosszú, ott az arany

Az úszók rövid pályás Európa-bajnokságán Katinka mérlege négyből négy, ezúttal 200 méter háton és 100 méter vegyesen iskolázta le a mezőnyt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!