2017. október 21., szombat, Orsolya napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/megkezdtek-kerekparutak-egyseges-kitablazasat-2314144/

Megkezdték a kerékpárutak egységes kitáblázását

Az új, egységes arculatú táblák elsőként a Pannonhalma–Balatonfüred és a Fertőd–Keszthely szakaszokon jelennek meg – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szombaton az MTI-vel. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kis forgalmú országos és önkormányzati utakon, erdei utakon és árvízvédelmi töltéseken helyez el útirányjelző és információs táblákat.

Az NFM az idei esztendőben 350 millió forint hazai forrást biztosít a kiemelt fontosságú turisztikai kerékpárutak kitáblázására. A 2017-es forrás hét kiemelt turisztikai kerékpárút kitáblázásának költségeit fedezi a Fertőd–Keszthely, a Pannonhalma–Veszprém–Balatonfüred, a Nagykanizsa–Szepetnek–Semjénháza–Murakeresztúr, az Eger–Mezőkövesd–Poroszló, a Tokaj–Mád–Sárospatak, a Dunaföldvár–Kecskemét–Békés szakaszokon és az EuroVelo11 kritikus szakaszain, mintegy 900 kilométeren.

Fotó: Katona Vanda

Az NFM idén háromszázötvenmillió forintot biztosít a feladatra

A munkálatok útirányjelzők kihelyezésével kezdődtek meg Pannonhalma és Balatonfüred között 110 kilométeren, Fertőd és Keszthely között pedig 126 kilométeren összesen 73 millió forintból. Az NFM közleményében felidézte: 2020-ig mintegy 70 milliárd forint uniós és 36 milliárd forint magyar forrás áll rendelkezésre hivatásforgalmi és turisztikai célú kerékpárutak és a kapcsolódó szolgáltatások fejlesztésére.

Hirdetés

Kiemelt

Választásokkal intenék csendre Katalóniát

Sajtóinformációk szerint külön parlamenti bizottságot hoznak majd létre 27 szenátusi képviselővel, amely megvitatja a tervezett madridi intézkedéseket.

Poszt-trauma

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Vitray is beleállt

A Kádár-rendszer hangadója nyilasozott.

Visszatért a Népszabadság

Az egykori szerzők írtak bele.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!