2017. április 28., péntek, Valéria napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/megingathatatlanul-nonek-az-ingatlanalapok-1605469/

Megingathatatlanul nőnek az ingatlanalapok

A befektetési alapok vagyona 45 milliárd forinttal, 0,8 százalékkal emelkedett márciusban – közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) csütörtökön. A szervezet tagjai az idei első negyedév végén 5895 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban. Márciusban 61 milliárd forinttal több tőke áramlott az alapokba, mint amennyi távozott. Az abszolút hozamú és az ingatlanalapoknál volt kiugróan magas a tőkebeáramlás, ezzel szemben a rövid lejáratú kötvényalapoknál a tőkekiáramlás volt jelentős. A befektetők továbbra is a magasabb hozamot elérni képes alapokat részesítik előnyben.

A pénzpiaci alapok vagyona 1,8 százalékkal csökkent márciusban, a hónap végén több mint 893,9 milliárd forintot tett ki. A kötvényalapokból 29,9 mil­liárd forintnyi tőkét vontak ki a befektetők. A vegyes alapoknál ezúttal tőkekiáramlás volt, mintegy tízmil­liárd forintnyi tőke távozott az elmúlt hónapban, a kategórián belül a kötvénytúlsúlyos alapokból 22,5 milliárdnyi tőkét vontak ki. A részvényalapokba csaknem 9 milliárdnyi tőke érkezett. A tőkevédett alapokból csaknem 2 mil­liárdnyi tőke távozott, és a veszteségen a hozamok sem tudtak javítani, így a vagyon 5,6 százalékkal, 288,3 milliárd forintra csökkent.

Az ingatlanalapok továbbra is megingathatatlanok, márciusban is kiugróan sok, 50,5 milliárd forint friss tőke érkezett, amihez a hozamok is hozzá tudtak tenni, így a vagyonuk 6,3 százalékkal 884,7 milliárd forintra nőtt.

Kiemelt

Ideges a Pentagon: Trump nem tudja megfogni Erdogant

Ezzel a címmel ismerteti a független német gazdasági-politikai portál az amerikai hadvezetés előtt álló újabb problémát.

Poszt-trauma

Verhofstadt a liberálisok utolsó reménye

Az EP liberális frakcióvezetője könyvégetést vizionált Magyarországon.

Így fonják át Soros polipjának csápjai a ballib médiát 3.

Néhány cikket ajánlunk a zászlóshajó 444.hu-ról.

Perre fel!

Január elseje után bárki perre mehet a rosszul elhelyezett KRESZ-táblák ügyében.

Egy Komáromy egy csecsen

Új hős született.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!