2018. január 16., kedd, Gusztáv napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/megeloznek-baleseteket-az-epitoiparban-2572780/

Megelőznék a baleseteket az építőiparban

Képzéssorozat indul az építőipari vállalkozások körében a munkavédelmi feladatellátás szakszerűségének és hatékonyságának növelése érdekében.

A gazdaságfejlesztési program (GINOP) részeként az Építési Vállalkozások Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, valamint az Építő-, Fa- és Építőanyag-ipari Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége alkotta konzorcium mintegy 77 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a rendezvények megvalósítására.

– Az ágazatban foglalkoztatottak köré­ben a jövőben jobban érvényesülhetnek a megfelelő munkakörülmények, csökkenhetnek a munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyeztető kockázatok, ami a munkahely minőségének és a munkavállalók teljesítményének javulásához vezet – közölte lapunkkal az ÉVOSZ a képzéssorozat célkitűzéséről.

A projekt részeként a konzorcium rendezvényeket szervez, kiadványokat készít, továbbá munkavédelmi koordinátor-képzést biztosít. Kutatás is készül, amely a ­demográfiai változásokat, az idősödő munkavállalók problémáját és a munkaképesség megtartását vizsgálja.

A 2019. ­februárig tartó program idején a cégek és a munkavállalók szakértők segítségét kérhetik egy folyamatosan elérhető online felületen.

Az építőipar az egyik legveszélyesebb nemzetgazdasági ágnak számít. Az NGM munkavédelmi főosztályának jelentése szerint az év első három negyedévében 544 építőipari munkabaleset történt, 15 személy életét vesztette.

Kiemelt

De kinek kell egy bohóc?

Magyarország első újcirkusztársulata mozgásszínházi eszközökkel és az előadók személyiségét karakterré formálva túllép a hagyományos cirkuszszámokon.

Poszt-trauma

Megfeszítették a vásárhelyi plébánost

Farkasbőrbe bújt bárány férkőzött a hívek közé.

A hülyeségnek úgy tűnik, nincs határa

Magyarországnak szerencsére kerítéssel védett.

Aczél Endre ezúttal Balczó Andrásba rúgott bele

Szabadnépes stílus.

Jöhet a 45 millió ukrán!

A „demokratikus” baloldalt a tények továbbra sem zavarják.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!