2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/megalakult-szovetkezeti-erdekkepviselet-2543962/

Megalakult a szövetkezeti érdekképviselet

Megalakult a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége – közölte a távirati iroda. A szervezet elnökének Turi Dénest választották, aki elmondta, érdekvédelmi szervezetként szeretnék képviselni a szövetkezeteket, és segíteni a jó tapasztalatok terjedését. Turi Dénes – aki az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) elnöke is – közölte, első feladatként a következő néhány hónapban az ország minden részébe szeretnének eljutni, továbbá a nyugdíjas-szövetkezetek alakításához és működtetéséhez szükséges információkat átadni az érdeklődőknek.

Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, közérdekű nyugdíjas szövetkezeteket július 1. óta lehet bejegyeztetni, eddig 76 ilyen szervezet alakult meg. A cél, hogy a diákszövetkezetekhez hasonló eredményeket érjenek el egy éven belül, azaz jövő nyárra százra bővüljön a szövetkezetek, körülbelül 130 ezerre a tagok száma, és mintegy 40 milliárd forintnyi szerződést teljesítsenek évente.

 

Kiemelt

Boldogságügyi miniszter

Időről időre megjelennek boldogságindexek, amelyek a különböző országok közt állítanak fel rangsort, hogy hol boldogabbak, hol szomorúbbak az emberek. Mi ez utóbbiak közt szereplünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!