2017. április 24., hétfő, György napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/lehetosegekrol-targyalt-nemzetgazdasagi-miniszter-szloven-kollegajaval-1389307/

A lehetőségekről tárgyalt a nemzetgazdasági miniszter szlovén kollégájával

MTI
Az iparpolitikák összehangolásáról, a digitalizáció, valamint az elektromobilitás területén az együttműködés lehetőségeiről tárgyalt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Zdravko Počivaląek szlovén gazdaságfejlesztésért és technológiáért felelős miniszterrel hétfőn Budapesten – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-t hétfőn.

A hagyományosan jó gazdasági kapcsolatok mellett az ipar modernizációja, a digitalizáció fejlődésére épülő úgynevezett negyedik ipari forradalom új együttműködési lehetőségeket kínál Magyarország és Szlovénia számára – hangsúlyozta Varga Mihály a tárca közleménye szerint. A nemzetgazdasági miniszter elektromobilitási együttműködési megállapodás előkészítéséről egyeztetett szlovén kollégájával.

Varga Mihály közölte azt is: Magyarország támogatja, hogy Szlovénia szorosabbra fűzze gazdasági kapcsolatait a Visegrádi Négyek (V4) országaival, különös tekintettel a régió versenyképességét elősegítő kooperációkra.

A tárgyalás kiemelt témája volt Budapest olimpiai pályázata, amelyet a szlovén fél is támogat. Egy sikeres pályázat példátlan lehetőség nemcsak Magyarország, hanem egész Közép-Európa számára – fogalmazott Varga Mihály a közlemény szerint.

A megbeszélés után Matej Rus, a Start-up Initiative Slovenia elnökségi tagja és Hild Imre, a Magyar Innovációs Szövetség Start Up divíziójának vezetője aláírta a szlovén szervezet csatlakozását a közép-európai regionális start up együttműködéshez.

Ezzel bővülhet a startup vállalati kör, ami meghatározóan járulhat hozzá a V4 Plus országok versenyképességének javításához – hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter.

Kiemelt

Egy ismeretlen portréja

A film úgy szól Antall Józsefről, hogy közben minket, nézőket sem felejt el: ugyanannyira szól róla, mint amennyire nekünk.

Poszt-trauma

Füttyös történész esete a sánta kutyával

Várjuk az RTL Klub és az Index tiltakozását.

Az Index nagy vágya

Reménykedni lehet.

Nagy Imre meggyalázóit védi az MSZP

Festékdobálók mellett.

Ismerős arc lépett ismét akcióba

Találós kérdés: ki ő?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!