2017. március 25., szombat, Irén, Írisz napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/lehetosegekrol-targyalt-nemzetgazdasagi-miniszter-szloven-kollegajaval-1389307/

A lehetőségekről tárgyalt a nemzetgazdasági miniszter szlovén kollégájával

MTI
Az iparpolitikák összehangolásáról, a digitalizáció, valamint az elektromobilitás területén az együttműködés lehetőségeiről tárgyalt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Zdravko Počivaląek szlovén gazdaságfejlesztésért és technológiáért felelős miniszterrel hétfőn Budapesten – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-t hétfőn.

A hagyományosan jó gazdasági kapcsolatok mellett az ipar modernizációja, a digitalizáció fejlődésére épülő úgynevezett negyedik ipari forradalom új együttműködési lehetőségeket kínál Magyarország és Szlovénia számára – hangsúlyozta Varga Mihály a tárca közleménye szerint. A nemzetgazdasági miniszter elektromobilitási együttműködési megállapodás előkészítéséről egyeztetett szlovén kollégájával.

Varga Mihály közölte azt is: Magyarország támogatja, hogy Szlovénia szorosabbra fűzze gazdasági kapcsolatait a Visegrádi Négyek (V4) országaival, különös tekintettel a régió versenyképességét elősegítő kooperációkra.

A tárgyalás kiemelt témája volt Budapest olimpiai pályázata, amelyet a szlovén fél is támogat. Egy sikeres pályázat példátlan lehetőség nemcsak Magyarország, hanem egész Közép-Európa számára – fogalmazott Varga Mihály a közlemény szerint.

A megbeszélés után Matej Rus, a Start-up Initiative Slovenia elnökségi tagja és Hild Imre, a Magyar Innovációs Szövetség Start Up divíziójának vezetője aláírta a szlovén szervezet csatlakozását a közép-európai regionális start up együttműködéshez.

Ezzel bővülhet a startup vállalati kör, ami meghatározóan járulhat hozzá a V4 Plus országok versenyképességének javításához – hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter.

Hirdetés

Kiemelt

Átképzés enyhíthet a hazai munkaerőhiányon

A tárca kedvezőnek nevezte, hogy a friss adatok szerint még a versenyszféránál is nagyobb mértékben emelkedtek a keresetek az építőiparban.

Poszt-trauma

Újra lesújtott a genderterror

Ezúttal Amerikában.

Botka olyat kapott, hogy a fal adta a másikat

Kilövési engedély.

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!