2017. december 12., kedd, Gabriella napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/legtobben-kihagyjak-reggeli-etkezest-2472235/

A legtöbben kihagyják a reggeli étkezést

A magyarok még mindig nem figyelnek eléggé magukra, húst esznek hússal, keveset sportolnak, nem fogyasztanak elég zöldséget és gyümölcsöt – derül ki a Philadelphia legfrissebb reprezentatív kutatásából.

A világ egyik vezető tejtermékmárkája kutatást készített a magyarok étkezési szokásairól, és megvizsgálta, hogy milyen szokások szerepelnek napirendünkben, mennyire figyelünk élelmiszereink összetételére, milyen gyakran sportolunk vagy lazítunk a képernyő előtt.

A 400 fős mintavétellel készült felmérésből kiderült, a tudatos táplálkozási trend ellenére a magyarok többsége továbbra sem figyel arra, hogy mikor mit eszik. A válaszadók 71 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szeret nassolni, de ez az arány a 20–30 évesek körében még ennél is magasabb, 80 százalék. Kiderült, a döntő többség továbbra is a napi háromszori étkezést preferálja, viszont az étkezések gyakorisága az anyagi helyzettel nincs összefüggésben.

Sőt a magasabb jövedelműek körében az átlagosnál többen vannak azok, akik naponta csak kétszer esznek. A nap legfontosabb étkezését, a reggelit továbbra is a legtöbben kihagyjuk, és bár a többség az ebédet tartja a főétkezésnek, minden negyedik magyar inkább a vacsorát.

A megkérdezettek több mint harmada naponta fogyaszt valamilyen tejterméket, negyedük eszik húst és zöldséget, és 17 százalék eszik gyümölcsöt napi szinten. A háztartások túlnyomó többségében a legáltalánosabb zsiradék továbbra is a napraforgóolaj, ahol nem használják, ott azonos mértékben váltják ki olívaolajjal és sertészsírral. Pozitívum, hogy baromfihúst gyakrabban fogyasztunk (67 százalék), mint sertést (30 százalék), halat azonban továbbra is kevésszer eszünk, csupán 1 százalék számára a leggyakoribb hústípus.

Kiemelt

Izrael fővárosa Jeruzsálem

Először tekintsünk a nemzetközi, liberális érdekekre, melyek már köszönőviszonyban sincsenek a klasszikus szabadelvű értékekkel, ahogyan azokat anno a magyar reformkor nagyjai is vallották.

Poszt-trauma

Havas tanár úr és a sötét árnyak

Itt a legújabb zaklatási ügy!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!