2018. január 19., péntek, Sára, Marió napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/klaszter-az-onvezeto-jarmuvek-fejlesztesere-2674999/

Klaszter az önvezető járművek fejlesztésére

Informatikai, elektronikai és járműipari cégek részvételével jött létre a Zalai Önvezető Jármű Klaszter, amelynek célja a kutatás-fejlesztési és innovációs kapacitások összekapcsolása az intelligens közlekedési rendszerek terén. A szervezet egyedi szolgáltatásokkal segítené elő a kereslet, valamint a kutatási és fejlesztési kompetenciák egymásra találását, az együttműködés eredményeképpen létrejövő termékek hazai és nemzetközi piacra jutását.

A klaszter tagja az AVL Autókut Mérnöki Kft., az ­Innogy Hungária Kft. – amelyet az Elmű Nyrt. képvisel –, a Cisco Systems Magyarország Kft., az Ericsson Magyarország Kft., a Knorr–Bremse Fékrendszerek Kft. és a T-Systems Magyarország Zrt. A különböző profilú vállalatok mindegyike másképpen járul hozzá a magyarországi intelligens közlekedés kifejlesztéséhez.

A T-Systems Magyarország az európai gyakorlatot és innovációkat kívánja alkalmazni annak érdekében, hogy hazánk az élvonalba kerüljön a digitális átalakulásban. Az autonóm eszközök megkövetelik a kiberbiztonsági megoldásokat is, amelyet a Cisco nyújt a klaszter számára. Az Ericsson világvezető 5G, dolgok internete és felhőmegoldása révén vesz részt a klaszter munkájában.

Kiemelt

Ünnepelt a sportos kerület

Budafok-Tétény tizenkilenc ifjú sporthőse gyűlt össze a Klauzál Gábor Művelődési házban és találkozott Karsay Ferenccel a kerület polgármesterével és Kulcsár Krisztiánnal, a MOB elnökével.

Poszt-trauma

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Elképesztő információ látott napvilágot

Élő adásban vedlett álcivillé a Független Diákszervezet.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!