2017. június 24., szombat, Iván napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/kereskedelmi-torveny-ujabb-targyalasok-1604011/

Kereskedelmi törvény: újabb tárgyalások

Nehezen boldogulunk a multik megregulázásával, ezért újabb tárgyalásokra van szükség a kiskereskedelmet érintő kormányzati javaslatokról. Az egyeztetések folytatódnak a munkaadók és a munkavállalók képviselői között is – mondta csütörtökön Lázár János.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter megjegyezte, személy szerint támogatná, hogy a hét utolsó napján is munkát végző bolti alkalmazottaknak a mostaninál több pihenőnap és magasabb bérpótlék járjon.

– Figyelembe kell venni a kereskedelmi szektor érzékenységét – fogalmazott, hozzátéve, a módosításokat ezért még nem nyújtják be a parlamentnek.

A javaslatcsomag fogyasztóvédelmi vonatkozású pontjaival kapcsolatban elmondta: vizsgálják az európai példákat, eközben várják az Európai Bizottság (EB) állásfoglalását is az élelmiszer-biztonság, a kettős termékminőség, az összetevőkről szóló jelölések témaköré­ben. Lázár jelezte: ebben a ciklusban már nem biztos, hogy új előírások születnek a kormányzati elképzelésekből, mivel az EB vizsgálata fél évig is elhúzódhat. A kötelező létszámbővítéssel kapcsolatban elmondta: továbbra is napirenden van a kérdés, tárgyalnak róla, de ezt is egyeztetni szükséges az unióval.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy tegnapi sajtótájékoztatón ugyancsak kitért a kiskereskedelmi javaslatcsomagra.

Megerősítette, egyelőre nincs tervben az ágazatot érintő jogszabályok módosítása, a további egyeztetések pedig azért szükségesek, hogy minden érdekelt számára elfogadható szabályok szülessenek.

Hirdetés

Kiemelt

Aleksandar Vucic: Szerbia a bátrak hazája

A beiktatáson részt vevő Orbán Viktor arra a kérdésre, milyen tanácsokat adna Vucicnak kijelentette: a szerb elnöknek nincs szüksége tanácsokra.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!