2017. december 12., kedd, Gabriella napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/kedvezmenyes-szorakozas-furdokultura-napjan-2331526/

Kedvezményes szórakozás a fürdőkultúra napján

Zenés programokat tartanak szombaton a Széchenyiben

A Magyar Fürdőszövetség több mint harminc tagja vesz részt a magyar fürdőkultúra napján, amelyet már öt éve minden évben október második szombatján, az idén október 14-én tartanak – mondta tegnap Hegyi Ákos, a szövetség főtitkára az MTI-nek. A létesítményekben belépőjegy-kedvezményekkel, változatos, ingyenes programokkal, meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat. A programok részletes listája a fürdőszövetség honlapján (www.furdoszovetseg.hu) található.

A főtitkár ismertette, hogy a rendezvénnyel a több ezer éves fürdőkultúrát népszerűsítik: holnap kiemelt szerepet kap például a szauna megszerettetése, használatának megismertetése a látogatókkal.

A víz szerelmeseit ingyenes előadások is várják

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A víz szerelmeseit ingyenes előadások is várják

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. tájékoztatása szerint az érdeklődők a világhírű műemlék fürdőkben, így a Szent Gellért, a Rudas, a Király és a Szent Lukács fürdőben vezetett sétákon megismerkedhetnek a fürdők múltjával és jelenével, építészetével, valamint a fürdőzési szokásokkal. A látogatásokon a részvétel ingyenes és előzetes regisztrációhoz kötött.

A magyar fürdőkultúra napjához köthető programokat az idén a Széchenyi fürdőben tartják, ahol a Brass­dance fúvósegyüttes három alkalommal szórakoztatja a fürdőzőket, főként pop- és filmzenével, jazzrockkal készülnek, játszanak operákat, örökzöldeket és jazzt is. A Czifra Táncegyüttes pörgős magyar táncokat bemutató műsorát szintén három alkalommal élvezheti a közönség a helyszínen. Emellett a többszörös magyar bajnok szinkron­úszócsapat különleges programmal készült a jeles napra, amelyben szóló, duó és csapatkombinációs gyakorlatokat láthatnak a nézők. A rendezvény a Tűzfészek Társulat látványos tűzzsonglőr-bemutatójával ér véget holnap 19 órakor.

Kiemelt

Sorokra vágott újság

Kína partjaitól 200 kilométerre Tajvan igyekszik kitörni a rohamléptekben fejlődő rivális sárkány szorításából. Az ország apró mérete ellenére méltán szerepel a világ legjeinek szinte összes toplistáján.

Poszt-trauma

Havas tanár úr és a sötét árnyak

Itt a legújabb zaklatási ügy!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!