2017. október 22., vasárnap, Előd napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/kedvezmenyes-szorakozas-furdokultura-napjan-2331526/

Kedvezményes szórakozás a fürdőkultúra napján

Zenés programokat tartanak szombaton a Széchenyiben

A Magyar Fürdőszövetség több mint harminc tagja vesz részt a magyar fürdőkultúra napján, amelyet már öt éve minden évben október második szombatján, az idén október 14-én tartanak – mondta tegnap Hegyi Ákos, a szövetség főtitkára az MTI-nek. A létesítményekben belépőjegy-kedvezményekkel, változatos, ingyenes programokkal, meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat. A programok részletes listája a fürdőszövetség honlapján (www.furdoszovetseg.hu) található.

A főtitkár ismertette, hogy a rendezvénnyel a több ezer éves fürdőkultúrát népszerűsítik: holnap kiemelt szerepet kap például a szauna megszerettetése, használatának megismertetése a látogatókkal.

A víz szerelmeseit ingyenes előadások is várják

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A víz szerelmeseit ingyenes előadások is várják

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. tájékoztatása szerint az érdeklődők a világhírű műemlék fürdőkben, így a Szent Gellért, a Rudas, a Király és a Szent Lukács fürdőben vezetett sétákon megismerkedhetnek a fürdők múltjával és jelenével, építészetével, valamint a fürdőzési szokásokkal. A látogatásokon a részvétel ingyenes és előzetes regisztrációhoz kötött.

A magyar fürdőkultúra napjához köthető programokat az idén a Széchenyi fürdőben tartják, ahol a Brass­dance fúvósegyüttes három alkalommal szórakoztatja a fürdőzőket, főként pop- és filmzenével, jazzrockkal készülnek, játszanak operákat, örökzöldeket és jazzt is. A Czifra Táncegyüttes pörgős magyar táncokat bemutató műsorát szintén három alkalommal élvezheti a közönség a helyszínen. Emellett a többszörös magyar bajnok szinkron­úszócsapat különleges programmal készült a jeles napra, amelyben szóló, duó és csapatkombinációs gyakorlatokat láthatnak a nézők. A rendezvény a Tűzfészek Társulat látványos tűzzsonglőr-bemutatójával ér véget holnap 19 órakor.

Hirdetés

Kiemelt

Giovanni Trapattoni szívesen lenne magyar szövetségi kapitány

A 78 éves olasz mesteredző menedzserén keresztül jelezte, hogy szívesen tárgyalna a Magyar Labdarúgó Szövetséggel – mondta Bánki Erik elnökségi tag.

Poszt-trauma

Magyargyalázás megbocsátva

Pedig, ha a bordély becsődöl, nem a bútort (meg a reklámokat) kell cserélni!

Szanyi Tibor becsülete

Csak a miheztartás végett.

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!