2017. október 24., kedd, Salamon napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/jovore-indulnak-mezohegyesi-beruhazasok-2332747/

Jövőre indulnak a mezőhegyesi beruházások

A jövő év elején kezdődhet a Mezőhegyesi Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-ben az ipartelep és a szarvasmarhatelep fejlesztése, amelyekre összesen 8,2 milliárd forintot szánnak – jelentette be tegnap Farkas Sándor. A ménesbirtok újjászervezésének koordinálásáért felelős kormánybiztos az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának mezőhegyesi kihelyezett ülésén elmondta, szeretnék, ha a szárítóüzem és a raktárak egy része már jövő nyárra elkészülne, a teljes tárolókapacitás kivitelezését 2018 végére remélik. Az új ipartelepen egyebek mellett gabonasiló, szárító- és vetőmagüzem épül majd. A szarvasmarhatelep várhatóan másfél év alatt készül el. Emellett 4500 hektárra emelnék az egyszerre öntözhető terület nagyságát. Magyarország legmodernebb, legkomplexebb, számítógépes technológiájú öntözőrendszerét tervezik.

Új alapokra helyeznék a lótenyésztést is. A cél, hogy mind a három, hagyományos lófajta tenyésztése visszakerüljön Mezőhegyesre. Elkezdődött a központi ménesudvar rekonstrukciója, több betakarító- és címerezőgépet, kombájnt szereztek be, napokon belül elkezdődhet a két géptároló szín építése a központi gépjavító területén, és tervezik a két major istállójának a felújítását is. A mintagazdaság a szakemberképzésben is részt vállal. Szeptembertől átvették a Földművelésügyi Minisztériumtól a Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumot, továbbá rövidesen megállapodást kötnek az agrártudományi, az állatorvosi és a testnevelési egyetemekkel is.

Hirdetés

Kiemelt

Segítség lehetne az elsétálási jog

A korábbi évekre jellemző, átlagosan fél­millió végrehajtás helyett idén 350 ezer eljárás indulhat el.

Poszt-trauma

Nagy Bandó András gyűlöletbeszéde

A Soros-kommandó szövegét Jóistennel mondatja ki.

Imre, te mit tennél?

Ez nem egy koncert, itt nincs esőnap, október 23. ma van.

Visszanyal a fagyi

A fake news és a baloldal.

Magyargyalázás megbocsátva

Pedig, ha a bordély becsődöl, nem a bútort (meg a reklámokat) kell cserélni!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!