2018. január 20., szombat, Fábián, Sebestyén napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/jovore-emelkedhet-az-epitoipar-hozzajarulasa-gazdasagi-novekedeshez-2609728/

Jövőre emelkedhet az építőipar hozzájárulása a gazdasági növekedéshez

MTI
Az idei 0,8 százalékról jövőre csaknem 1 százalékra emelkedhet az építőipar hozzájárulása a gazdasági növekedéshez – mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Hangsúlyozta, hogy az ágazat teljesítményét – amely közvetve más szektorok fellendüléséhez is hozzájárul – a kormány terveinek megfelelőek a családi otthonteremtési kedvezmény is hajtja.

Az államtitkár kiemelte, hogy idén az első három negyedévben az új lakások száma 50 százalékkal, a kiadott építési engedélyek száma pedig 33 százalékkal nőtt tavalyhoz képest. Hozzátette, hogy az otthonteremtési programhoz tartozó adóvisszatérítési kedvezményt idén novemberig csaknem 8 ezren vették igénybe.

Hornung Ágnes szerint jövőre szükség lesz az adó-visszatérítés módosítására, az áfaszabályok egyszerűsítésére az építtetők érdekében.

Kiemelt

Egyhavi keresettel több maradt az embereknél

A további emelkedéshez jó alapot teremt a minimálbér nyolcszázalékos és a garantált bérminimum további 12 százalékos emelése – mondta Varga Mihály.

Poszt-trauma

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!