2017. december 16., szombat, Etelka, Aletta napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/jovo-ev-elejen-kezdodhetnek-beruhazasok-mezohegyesi-menesbirtokon-2331430/

Jövő év elején kezdődhetnek a beruházások a Mezőhegyesi Ménesbirtokon

MTI
Jövő év elején kezdődhet a Mezőhegyesi Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-ben az ipartelep és a szarvasmarhatelep fejlesztése, amelyekre összesen 8,2 milliárd forintot szánnak – mondta az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának mezőhegyesi kihelyezett ülésén Farkas Sándor, a ménesbirtok újjászervezésének a koordinálásáért felelős kormánybiztos,a bizottság alelnöke csütörtökön.

Kifejtette, az ipartelep előkészítő földmunkái már elkezdődtek, a szarvasmarhatelep kiviteli tervei egy héten belül elkészülhetnek, majd indulhat a közbeszerzés.

Emellett szeretnék megduplázni, mintegy 4500 hektárra emelni az egyszerre öntözhető földterületet, új alapokra helyeznék a lótenyésztést, és napokon belül elkezdődhet két géptároló szín építése is a központi gépjavító területén – mondta.

Kiemelt

Ahol Hosszú, ott az arany

Az úszók rövid pályás Európa-bajnokságán Katinka mérlege négyből négy, ezúttal 200 méter háton és 100 méter vegyesen iskolázta le a mezőnyt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!