2017. november 21., kedd, Olivér napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/indul-az-agrarkampany-keszulnek-jeloltek-2199931/

Indul az agrárkampány, készülnek a jelöltek

A megyék egy részében várható kiélezett verseny a novemberi agrárkamarai választásokon. Míg a 17 szövetséges szervezettel közösen induló Magosz mind a 19 megyében listát tudott állítani, addig a MOSZ csupán kilenc megyében indítja el saját jelöltjeit.

Lezárult a jelöltállítási időszak, a közelgő agrárkamarai választásokon a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz), illetve a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) jelöltjeire voksolhatnak a tagok. A szep­tember 8-i határidőig benyújtott dokumentumok szerint nem lesz túl szoros a verseny a két szervezet között, a MOSZ ugyanis csupán kilenc megyében állított listát, míg a 17 ágazati érdekképviselettel szövetségre lépett Magosz mind a 19 megyében megméreti jelöltjeit. A választási bizottság e hónap végén veszi nyilvántartásba a küldöttlistákat, a szavazásra november 3-án kerül sor.

Jakab István, a Magosz elnöke (képünkön), az Országgyűlés alelnöke a Magyar Időknek elmondta: az elmúlt éveket jellemző együttműködés sikeres volt, ez a kör pedig idén tovább bővült.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Magosz 17 szervezettel kötött együttműködési megállapodást, ezt egészíti ki a juhtenyésztőket és a cukorrépa-termesztőket tömörítő érdekképviseletek szakmai támogatása.

– Ma már a termelés, a feldolgozás, a kereskedelem és a vidékfejlesztés minden szereplője részt vesz a közös munkában. Ezt az összefogást nagyon komolyan vesszük. Ez adja az erőt és az önbizalmat ahhoz, hogy úgy véljük, korrekt versenyben nem fér kétség a győzelmünkhöz – emelte ki.

A jelöltállítással kapcsolatban a Magyar Idők megkereste a MOSZ elnökét, Nagy Tamást is, válaszokat azonban egyelőre nem kaptunk a kérdéseinkre. Az elnök későbbre ígért tájékoztatást.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatása szerint a november 3-i kamarai választásokon országosan mintegy 250 szavazási körzetközpontban adhatják le voksukat a kamarai tagok. A szavazásra csaknem 360 ezren jogosultak.

Hirdetés

Kiemelt

Leváltják Robert Mugabét

A kormánypárt hivatalosan is értesítette a múlt heti katonai puccs nyomán házi őrizetbe helyezett Mugabét, hogy megfosztották pártelnöki tisztségétől.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!