2017. május 23., kedd, Dezső napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/hetszaz-uj-munkahely-kecskemeten-1496980/

Hétszáz új munkahely Kecskeméten

Mintegy 21 millió eurós (6,5 milliárd forint) beruházással épít új gyárat Kecskeméten a német ElringKlinger, több év alatt 700 új munkahelyet létrehozva – jelentette be az autóipari beszállítócég pénzügyi igazgatója.

Thomas Jessulat hozzátette: az új üzemben gépjárművek alkatrészeihez hővédő pajzsokat gyártanak majd, műanyag befecskendezőgépekkel. A sorozatgyártás 2017 végére elindul a nagymértékben automatizált, tízezer négyzetméteres üzemben.

A távirati iroda szerint az igazgató szólt arról is, hogy a cég hosszú ideje jelen van Kecskeméten, jól ismerik a régiót. A helyszín különösen fontos a nemzetközi gépjárműipar számára, Kecskemétet egyebek mellett a jó infrastruktúra, a nemzetközi vasúthálózat közelsége, a kiváló oktatási színvonal miatt választották. Elmondta, hogy az ElringKlinger a zöldtechnológiákra fókuszál, fontosnak tartják a károsanyag- és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere ismertette: az elmúlt években Kecskeméten a nemzetközi és a vállalati befektetők 500 mil­liárd forint (1,6 milliárd euró) értékben invesztáltak be, ehhez társul egy csaknem 200 milliárd forintos (650 millió eurós) kormányzati és önkormányzati saját erős fejlesztési forrás. Mint mondta, a városban jól érezhető a nemzetközi vállalatok jelenlétének a multiplikatív hatása: fejlődik az infrastruktúra, a közlekedés, az oktatási intézmények, a felsőoktatás, a szociális ellátóhálózat, a kulturális és a sportélet.

Hirdetés

Kiemelt

Az atombomba, amely valójában bumeráng

Az egyesített baloldalnak annyira kevés sikerélménye volt az áhított megregulázásunkkal kapcsolatban, hogy kiéheztek egy Magyarországot elítélő határozatra.

Poszt-trauma

Alföldi Róbert ismét coming outolt

Új taggal bővült a Soros-sereg.

Vona Gábor esete a nagy mellénnyel

A Jobbik „cukisodása” tanagyag lesz.

Háborús bűnöshöz hasonlítják Orbánt

Mérgezik a Délvidéket.

Mutatjuk a címlapot, ami felrobbantotta a világhálót

Humor a pöcegödörből.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!