2017. november 22., szerda, Cecília napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/haromeves-szupermenta-termektesztprogram-2445283/

Hároméves a Szupermenta terméktesztprogram

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szemléletformáló programjaként már három éve jelentkezik különböző termékcsoportok teszteredményével a Szupermenta. Harminchat hónap alatt negyven termékkör teljes körű vizsgálatát végezték el a hivatal szakemberei.

A termékeket a minőség, a biztonság és a vásárlói kedveltség alapján veszik górcső alá, az eddig tesztelt árucikkek között helyet kaptak feldolgozott élelmiszerek, alkoholos italok, zöldségek, gyümölcsök, fűszernövények, fűmagok és állatgyógyászati készítmények is.

A Nébih 2014 novemberében a vásárlói tudatosság növelése érdekében indította el szemléletformáló kampányát. A program célja, hogy a minőségre fókuszálva terméktesztek formájában segítsen a vásárlóknak az élelmiszerek, az élelmiszerlánchoz kapcsolódó termékek tudatos kiválasztásában. A Szupermenta tesztek egyediségét az a komplex vizsgálati rendszer adja, amely magában foglalja a Nébih laboratóriumai­ban végzett méréseket és a termékek hatósági ellenőrzését is. A vizsgálatsorozat eredményeit bárki megismerheti a program hivatalos felületén: a www.szupermenta.hu című oldalon.

Fotó: MTI Fotó: Rosta Tibor

Eddig negyven árucsoport teljes körű vizsgálatát végezték el

A terméktesztprogram azonban nemcsak a vásárlóknak, hanem az előállítóknak és a forgalmazóknak is szól. A Szupermenta terméktesztjén elért helyezés ugyanis bizonyíték a vásárlóknak és presztízs a gyártónak, forgalmazónak. Éppen ezért volt fontos mérföldkő a program során a Szupermenta embléma bevezetése, amelynek használatát 2015 novembere óta kérhetik a vizsgált termékcsoportok dobogós helyezettjei. A Nébih közölte, 2017 novemberéig tizennyolc alkalommal éltek a gyártók, forgalmazók ezzel a lehetőséggel, amelyek egy évig használhatják a Szupermenta emblémát a termékek csomagolásán vagy reklámfelületeiken.

Hirdetés

Kiemelt

Kövér László: a jövő évi választás az európai politikára is hatással lesz

Jelenleg egy olyan átalakítás zajlik Európában, ahol az államok, a nemzeti kultúrák eltörlése, valamint egy identitás nélküli tömeg kialakítása a vél – mondta Kövér László.

Poszt-trauma

Dollármilliókat áldozott a legénység kiképzésére Soros György

Szemináriumok, tanfolyamok, közvélemény-formálás.

Árulkodó kép Kennedyről

Örökkévalóság fekete keretben.

Nemcsak trollkodik, manipulál is a Momentum

Az új SZDSZ és a kocsmai stílus.

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!