2017. május 23., kedd, Dezső napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/harmincmillio-forintig-keresik-lakasokat-1496791/

Harmincmillió forintig keresik a lakásokat

Érdemi érdeklődés van a hagyományos vályog-, illetve vegyes falazatú ingatlanok iránt az Otthon Centrum (OC) szerint.

Bár tavaly ötből négyen társasházi lakást vagy családi házat vásároltak volna, a lakáskeresők négy százaléka kifejezetten a vályogházakat részesítette előnyben, ami kétszeresét jelenti a könnyűszerkezetes ingatlanok iránti keresletnek. Az ingatlanközvetítő elemzése szerint háromból két lakásvásárló Budapesten vagy Pest megyében keres ingatlant, öt százalék fölötti arányt a Közép-Magyarország régión kívül csak Komárom-Esztergom megye és Borsod-Abaúj-Zemplén megye képviselt. Alig volt érdeklődés ugyanakkor Békés, Csongrád, Heves, Nógrád, Vas és Zala megye ingatlanjai iránt.

A keresők fele 15 millió forintnál, mintegy 80 százaléka pedig 30 milliónál olcsóbb ingatlanhoz szeretett volna hozzájutni. Országszerte előfordult ugyan százmillió forint fölötti kereslet, de az ilyen értékű ingatlanban gondolkodók nyolcvan százaléka Budapestet részesítette előnyben. A lakásvásárlók átlagos életkora tavaly 46 év volt, a lakásbérlők pedig jellemzően negyvenévesen kerestek kiadó ingatlant. Az OC összesítéséből az is kiderül, hogy a vásárlók 98 százaléka magyar állampolgár. A többi vásárló döntő részben európai volt, jelentős részben szerbek és oroszok, Nyugat-Európából pedig elsősorban németek és olaszok. Ugyanakkor kevés számú kínai vett magyarországi ingatlant – legalábbis az OC hálózatában.

Hirdetés

Kiemelt

Az atombomba, amely valójában bumeráng

Az egyesített baloldalnak annyira kevés sikerélménye volt az áhított megregulázásunkkal kapcsolatban, hogy kiéheztek egy Magyarországot elítélő határozatra.

Poszt-trauma

Alföldi Róbert ismét coming outolt

Új taggal bővült a Soros-sereg.

Vona Gábor esete a nagy mellénnyel

A Jobbik „cukisodása” tanagyag lesz.

Háborús bűnöshöz hasonlítják Orbánt

Mérgezik a Délvidéket.

Mutatjuk a címlapot, ami felrobbantotta a világhálót

Humor a pöcegödörből.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!