2017. november 21., kedd, Olivér napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/hamarosan-epulhet-az-ut-szeged-es-debrecen-kozott-2361346/

Hamarosan épülhet az út Szeged és Debrecen között

Másfél év alatt készül el a megvalósíthatósági tanulmány
Gyorsforgalmi összeköttetés lesz Debrecen, Békéscsaba és Szeged között, az állami beruházó kiírta a megvalósíthatósági tanulmány pályázatát.

A hazai gyorsforgalmi-hálózatra hagyományosan jellemző a Budapest-központúság, ezt a közelmúltban meghirdetett M9-es gyorsforgalmi-fejlesztés mellett a kelet-magyarországi nagyvárosokat Szegeddel összekapcsoló autópálya is oldhatja majd. A közbeszerzési értesítőben a közelmúltban, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. által meghirdetett pályázaton megvalósíthatósági tanulmány készítőjét keresi.

Fotó: MTI

2019-ben kezdenék az autópálya kivitelezését

A tervezési szerződés a Debrecen–Békéscsaba és a Békéscsaba–Szeged gyorsforgalmi úti összeköttetés tanulmánytervét, a környezeti hatásvizsgálat elkészítését, valamint a hatósági engedélyek megszerzését írja elő; a munka elvégzésére másfél éve van a vállalkozónak. A 2×2 sávos összeköttetés kivitelezését korábbi hírek szerint 2019-ben kezdenék el.
A kormány tavaly októberben jelentette be, hogy megépítik a kelet-magyarországi körutat.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a kormány célja, hogy Szegedet és Debrecent négysávos út kösse össze, segítve ezzel az északról dél felé haladó személy- és teherforgalmat. Az új útvonal egyik szakaszának már hamarosan érezhető lesz a forgalomelterelő hatása.

Az érintett szakasz Hódmezővásárhelyet északról kerüli el, itt a nettó 27,9 milliárd forintos fejlesztésben épülő 12,7 kilométeres út kivitelezését a Colas és a Délút már elkezdte, a munkálatokat várhatóan márciusra fejezik be. A kerülőnek köszönhetően naponta 18 ezer autóval csökken majd a 45 ezer fős város forgalma.

Lázár János egy minapi közlekedési tanácskozáson azt mondta, hogy a kormány döntése alapján három és fél év alatt összesen 2500 milliárd forintnyi közúti és 1500 milliárd forintnyi vasúti korszerűsítést és kapacitásbővítésről döntöttek. – 2022-re Magyarország Közép-Európa legjobb közlekedési infrastruktúrájával rendelkező országa lesz – közölte, hozzátéve: az autópályák hossza és a magasabb rendű főutak minősége tekintetében le fogjuk hagyni a környező országokat.

Hirdetés

Kiemelt

A szellemi háttér fontossága

Egy nép életképessége koroktól függetlenül jórészt a kor szellemi hátterétől függ. Ezt nevezhetjük népléleknek is. A régmúlt nemzeti felfogása jelentősen eltért a maitól.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!