2018. január 19., péntek, Sára, Marió napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/gyorsult-novekedes-az-oecd-orszagaiban-2675644/

Gyorsult a növekedés az OECD országaiban

Éves összehasonlításban 2,8 százalékkal gyarapodott a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országainak gazdasága a 2017. második negyedévi 2,5 százalék és az első negyedévi 2,2 százalékos éves bővülést követően; a G7-csoport gazdasági növekedése 2,3 százalékra gyorsult a második negyedévi 2,1 százalékról és az első negyedévi 1,8 százalék után.
Az OECD 35 tagországában negyedéves összevetésben 0,7 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) tavaly július–szeptemberben a második negyedévi 0,8 százalékos és az első negyedévi 0,5 százalékos negyedéves bővülés után – idézte a távirati iroda a szervezet honlapján közzétett végleges adatokat. Ezek szerint a hét legnagyobb gazdaság (G7) növekedési üteme a harmadik negyedévben a második negyedévhez hasonlóan 0,7 százalék volt az első negyedévi 0,4 százalék bővülést követően.

Az Európai Unióban és az euróövezetben egyaránt kismértékben, 0,7 százalékról 0,6 százalékra lassult a növekedés üteme a második negyedévhez viszonyítva. Az uniós átlagértékkel szemben Magyarországon a bruttó hazai termék az elmúlt esztendő január–márciusában 1,3 százalékkal, április–júniusban 0,9 százalékkal, július–szeptemberben szintén 0,9 százalékkal növekedett, rendre az előző negyedévhez képest. Éves összevetésben az első negyedévben 3,9 százalékkal, a másodikban 3,7 százalékkal, a harmadikban 4,1 százalékkal bővült a GDP a kiigazított adatok alapján.

Kiemelt

Szijjártó Péter: komoly versenyelőnyt jelent az együttműködés Ausztráliával

A visegrádi csoport támogatja az Ausztrália és az EU közötti szabadkereskedelmi megállapodásról szóló tárgyalások mielőbbi megkezdését – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Poszt-trauma

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Elképesztő információ látott napvilágot

Élő adásban vedlett álcivillé a Független Diákszervezet.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!