2017. december 18., hétfő, Auguszta napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/fizetosse-valo-utszakaszok-2468941/

Fizetőssé váló útszakaszok

A 2018-as matricát már idén decemberben megvehetjük

A jövő év elejétől díjköteles lesz az ­e-matricás rendszerben alkalmazott gyakorlat szerint a gyorsforgalmi hálózatba újonnan becsatlakozó szakaszok használata – közölte pénteken a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Január elsejétől az idén év végéig elkészülő új szakaszokkal, az M85 Csornát elkerülő második és az M35 Debrecen utáni folytatásának első ütemével bővül a fizetős utak köre. Ugyanígy vált fizetőssé a korábbi években az M43, az M85 és az M86 is. A minisztérium a díjköteles szakaszokban és a 2012 óta változatlan díjszintekben egyéb módosítást nem tervez. A könnyebb, kényelmesebb beszerzés érdekében a ­2018-as éves matricát – a tavaly bevezetett gyakorlatot követve – már decemberben meg ­lehet vásárolni.

Fotó: MTI/Büki László

Órákra leállhat vasárnap az internetes ügyintézés

Rendszerfejlesztés és -karbantartás miatt akár órákra is leállhat vasárnap hajnali 1 óra és délelőtt 11 óra között az úthasználati jogosultságok értékesítése. A beavatkozás az e-matrica-értékesítést és a 3,5 tonna össztömeg feletti teherjárművekre érvényes e-útdíj-rendszert (HU-GO) egyaránt érinti – utóbbinál az egyenlegek feltöltése is szünetel –, emellett a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) ügyfélszolgálati irodáiban igénybe vehető ügyintézési lehetőségek sem lesznek elérhetők – közölte a társaság. A karbantartás a NÚSZ fedélzeti eszközt (OBU) használó ügyfeleit nem érinti.

Kiemelt

Nyugodj békében, Csontos János!

A gyászoló család, a rokonok, az ismerősök és a Magyar Idők szerkesztőségének munkatársai vettek szombaton végső búcsút Csontos Jánostól.

Poszt-trauma

Erős pofonba szaladtak bele a ballibek

Indul a bakterház.

Budaörs Welcoming Refugees and Migrants?

Luca-napi félhomály az ország leggazdagabb településén.

Ági néni, Ildi néni! Etye, petye, lepetye

Huncutkodás a Lukács-tanítványtól.

Nem fogják elhinni, ki veheti át Havas Henrik műsorát

Hajrá MSZP?!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!