2017. október 19., csütörtök, Nándor napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/fiatalok-nelkul-nincs-jovoje-az-agrariumnak-2071918/

Fiatalok nélkül nincs jövője az agráriumnak

– Jól képzett szakemberek nélkül nincs biztos jövő és perspektíva az agráriumban – jelentette ki Nagy István a VI. Hajdúsági Expo és Traktorhúzó Európa-kupa pénteki megnyitóján. A Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint augusztus végéig az ország 62 mezőgazdasági szakképző középiskolájában pótfelvételit hirdettek meg. A technikusi képzésekre azon fiatalokat is várják, akik nem nyertek felvételt a felsőfokú oktatási intézményekbe. Azoknak, akik szakirányú középiskolában végeztek, egy év a képzés, míg az általános gimnáziumokban végzetteknek két év.

Az államtitkár az idei aratásról szólva úgy fogalmazott: a számvetés és a hálaadás ideje jött el, hiszen az ország kenyere – 558 ezer hektáron 5,2 millió tonna búza – megtermett. Hozzátette ugyanakkor, hogy az ország egyes részei között nagy eltérések vannak a mennyiséget és a minőséget illetően is. Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a vidékfejlesztési program 1300 milliárd forintos keretéből eddig 670 milliárd forintról született döntés, a nyár végére pedig az összes fontosabb pályázatban eredményt hirdetnek. Az államtitkár szerint a keret több mint felét beruházásra költötték. Az expó keretében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Juh és Kecske Terméktanács, a partnerség célja az ágazat versenyképességének és hatékonyságának növelése.

Hirdetés

Kiemelt

Komoly ellenzéki tömb alakul Porosenko ellen

A Mihail Szaakasvili nevével fémjelzett keddi tiltakozó megmozduláson közel ötezren voltak. Felhívásához csatlakozott két parlamenti párt is.

Poszt-trauma

Megfenyegették a baloldali kis pártokat

Teddynek tele van a hócipője és van egy tuti tippje.

Propagandaméter

TASZ képlete objektív és világos.

Karácsonyi szemfényvesztés

Itt a baloldal, hol a baloldal?

Kunhalmi és a bolsevik tempó

Régi/új koktél Soros boszorkánykonyhájából.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!