2016. július 1., péntek, Tihamér, Annamária napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/felszerelkezik-a-nav-a-veszelyes-bunozok-ellen-263371/

Felszerelkezik az adóhatóság a veszélyes bűnözők ellen

Figyelemre méltó beszerzési felhívás jelent meg december közepén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján: a dokumentum tanúsága szerint a szervezet fegyverzeti alkatrészeket vásárolna.

A leírás alapján a hatóság például lámpákat venne maroklőfegyverhez, de szerepel a listán állítható válltámasz, lövészszemüveg, fülvédő és fejvédőrendszer is. Bizonyos eszközöket sörétes puskákhoz használnának fel, más tartozékok géppisztolyokhoz kellenének. A legtöbb felszerelésből nagyjából egy tucatot rendelne a NAV. Ezek mellett kézbilincs és a kiképzést segítő szisztéma is megtalálható a felsorolásban.

A beszerzés okairól szólva a NAV sajtófőnöke a Magyar Időknek azt mondta: az alkatrészekre azért van szükség, hogy a meglévő fegyvereket modernizálhassák, így elkerülhető új fegyverzet vásárlása. Suller Attila arra is kitért, mikor merülhet fel egyáltalán, hogy a NAV munkatársai géppisztolyt vagy sörétes puskát használjanak. A hatóság bevetési egységei, a kommandósok sokszor szervezett bűnözői csoportokkal kerülnek szembe, nem ritka, hogy például a cigarettacsempészek pisztolyt, kést tartanak maguknál. Nem beszélve azokról a bűnügyi akciókról, amikor a pénzügyi nyomozók munkáját segítve működnek közre például áfacsaló bűnszervezetek tagjainak őrizetbe vételekor. A jól felfegyverzett NAV-osokkal a jogszerűen tevékenykedő cégek képviselői, az információt kérő magánszemélyek biztosan nem találkoznak. Ennek kapcsán a sajtófőnök elmondta: a hivatal a segítségre szoruló adózók dolgát tanácsadással és számos szolgáltatással segíti, az előírásokat durván megsértő és a társadalomra komoly veszélyt jelentő illegális szereplők ellen viszont a legszigorúbban fellép. A bűnözői körök felszámolásához pedig lőfegyverekre is szükség van.

Gázolaj, kábítószer és lőszer

Gyakran lehet hallani arról, hogy a NAV rajtaütéseikor lőfegyver, lőszer kerül elő az ellenőrzött személyektől, ingatlanokról. Ilyen értelemben jellemzőnek nevezhető az a tavalyi eset, amikor a NAV bevetési főosztályának pénzügyőrei 1700 liter adózatlan gázolajat, majdnem száz tő cannabist és fegyvert foglaltak le egy Pest megyei ingatlanon. Az egyenruhások az udvaron két, ezerliteres tartályra bukkantak, a lakóházban pedig szakszerűen kialakított, fűtő-, világító-, légkondicionáló és szellőztetőberendezéssel felszerelt szobában találták meg a növényeket. Előkerült egy távcsővel és hangtompítóval ellátott lőfegyver is.

 

Hirdetés

Kiemelt

Arisztokratikus uralom óriási médiatámogatással

Ma Európában van egy jórészt önkinevezett „elit”. Ez a brüsszeli igen vegyes társaság politikailag és etnikailag többnyire a multinacionális nagytőke kiszolgálója.

Poszt-trauma

Soros a bevándorlási kvóta ellen

A milliárdos a határvédelemre is költene.

Fityisz a politikai elitnek: egy véleményen Orbán és Sarkozy

A brüsszeli vezetőknek ideje lenne elgondolkodni a folytatásról és a demokrácia lényegéről.

Mackónadrág, Soho Party, Hajdú B.

A kiesés után is azt álmodom, hogy Stieber-mezben átemelem az osztrák kapust.

Loretta gyereket akar – Újra Budapest Pride

A nagykövetek remélik, hogy a magyarok jól fognak viselkedni.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!