2016. augusztus 25., csütörtök, Lajos, Patrícia napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/felszerelkezik-a-nav-a-veszelyes-bunozok-ellen-263371/

Felszerelkezik az adóhatóság a veszélyes bűnözők ellen

Figyelemre méltó beszerzési felhívás jelent meg december közepén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján: a dokumentum tanúsága szerint a szervezet fegyverzeti alkatrészeket vásárolna.

A leírás alapján a hatóság például lámpákat venne maroklőfegyverhez, de szerepel a listán állítható válltámasz, lövészszemüveg, fülvédő és fejvédőrendszer is. Bizonyos eszközöket sörétes puskákhoz használnának fel, más tartozékok géppisztolyokhoz kellenének. A legtöbb felszerelésből nagyjából egy tucatot rendelne a NAV. Ezek mellett kézbilincs és a kiképzést segítő szisztéma is megtalálható a felsorolásban.

A beszerzés okairól szólva a NAV sajtófőnöke a Magyar Időknek azt mondta: az alkatrészekre azért van szükség, hogy a meglévő fegyvereket modernizálhassák, így elkerülhető új fegyverzet vásárlása. Suller Attila arra is kitért, mikor merülhet fel egyáltalán, hogy a NAV munkatársai géppisztolyt vagy sörétes puskát használjanak. A hatóság bevetési egységei, a kommandósok sokszor szervezett bűnözői csoportokkal kerülnek szembe, nem ritka, hogy például a cigarettacsempészek pisztolyt, kést tartanak maguknál. Nem beszélve azokról a bűnügyi akciókról, amikor a pénzügyi nyomozók munkáját segítve működnek közre például áfacsaló bűnszervezetek tagjainak őrizetbe vételekor. A jól felfegyverzett NAV-osokkal a jogszerűen tevékenykedő cégek képviselői, az információt kérő magánszemélyek biztosan nem találkoznak. Ennek kapcsán a sajtófőnök elmondta: a hivatal a segítségre szoruló adózók dolgát tanácsadással és számos szolgáltatással segíti, az előírásokat durván megsértő és a társadalomra komoly veszélyt jelentő illegális szereplők ellen viszont a legszigorúbban fellép. A bűnözői körök felszámolásához pedig lőfegyverekre is szükség van.

Gázolaj, kábítószer és lőszer

Gyakran lehet hallani arról, hogy a NAV rajtaütéseikor lőfegyver, lőszer kerül elő az ellenőrzött személyektől, ingatlanokról. Ilyen értelemben jellemzőnek nevezhető az a tavalyi eset, amikor a NAV bevetési főosztályának pénzügyőrei 1700 liter adózatlan gázolajat, majdnem száz tő cannabist és fegyvert foglaltak le egy Pest megyei ingatlanon. Az egyenruhások az udvaron két, ezerliteres tartályra bukkantak, a lakóházban pedig szakszerűen kialakított, fűtő-, világító-, légkondicionáló és szellőztetőberendezéssel felszerelt szobában találták meg a növényeket. Előkerült egy távcsővel és hangtompítóval ellátott lőfegyver is.

 

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Kiemelt

Ma egy éve egy német tweet megváltoztatta Európa történelmét

A Guardian cikke tisztázza, hogy Merkel hívta meg, vagy Orbán küldte Németországra a migránsokat tavaly szeptemberben. A kérdés már augusztusban eldőlt.

Poszt-trauma

Migránsok a Vereckei hágónál

Kétfarkú kutyák: öngól kapásból.

Tombol a kettős mérce: már a fehér is fekete

A liberálisok megmutatták, hogyan kell fából vaskarikát csinálni.

Bayer feltámasztotta az SZDSZ-t

De nyugi, csak egy pillanatra!

Mire tanít bennünket a 444.hu?

Erkölcs, etika, emberség.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!