2018. január 18., csütörtök, Piroska napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/fellendul-legi-forgalom-sarmelleken-2669998/

Fellendül a légi forgalom Sármelléken

Az elkövetkező három évben a kormány által biztosított 6,6 milliárd forintos összegű támogatás révén jelentős légijárat-fejlesztéseket remélnek a sármelléki repülőtéren – közölte az MTI-vel csütörtökön a repteret üzemeltető Hévíz polgármestere. Papp Gábor (Fidesz–KDNP) felidézte, hogy 2016 decemberében kormányhatározat biztosított 6,6 milliárd forintot a Hévíz-Balaton Airport infrastrukturális és technológiai fejlesztésére. Ez a beruházás légijárat-fejlesztéseket is hoz, így a tervek szerint 2020-ig több menetrend szerinti járatot fogad majd az infrastruktúrájában, környezetében és technikájában megújult repülőtér.

A repülőtér fejlesztése a turizmust szolgálja

Fotó: MTI/Varga György

A repülőtér fejlesztése a turizmust szolgálja

Tavaly több tényező miatt is csökkent a sármelléki leszállóhely utasforgalma. A 2016-os 23,5 ezer után 2017-ben 20 ezer utast regisztráltak; alapvetően a németországi városokból indított járatok, valamint a jelentős kisgépes forgalom adta a repülőtér utasforgalmát. A sármelléki légi forgalom nem befolyásolta a hévízi vendégforgalmat, az előzetes adatok ugyanis azt mutatják, hogy tavaly mintegy 1,2 millió vendégéjszakát regisztráltak a fürdővárosban, vagyis folytatódott a 2011 óta tartó, éves átlagos 12 százalékos növekedés.

A személyforgalom Papp Gábor szerint idén várhatóan tovább erősödik például a német beutazók miatt, a komoly érdeklődés miatt régóta tárgyalnak norvég és izraeli járatok indításáról is. Évek óta tervezik Sármelléken a menetrend szerinti londoni összeköttetést is, ami a legjobb esetben az év második felében indulhatna el, jelezte a polgármester.

Kiemelt

Novák Katalin: Elismerés illeti azokat, akik segítenek, hogy hazánk családbarát ország legyen

A családok éve elsősorban a figyelemről, a családbarát gondolkodásról szól – mondta a politikus, és arra kérte az újságírókat, hogy segítsenek közvetíteni ezeket az értékeket.

Poszt-trauma

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Elképesztő információ látott napvilágot

Élő adásban vedlett álcivillé a Független Diákszervezet.

Űrhajóval még nem jöttek

A bevándorlás egy álprobléma.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!