2017. április 26., szerda, Ervin napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/felfutoban-felso-kategorias-szallasok-1603147/

Felfutóban a felső kategóriás szállások

Nyolc százalékkal bővült a belföldi turizmus az első negyedévben – derül ki a Szállás.hu portál legfrissebb elemzéséből. Kiemelik: a bővülés különösen jelentősnek számít, mivel idén január–márciusban nem volt hosszú hétvége, miközben 2016 azonos időszakában három hosszú hétvégét is jegyeztünk.

A távirati irodának megküldött közlemény idézi Szigetvári József ügyvezető igazgatót, aki szerint a rövidebb, 1-2 éjszakás üdülések adták a belföldi foglalások több mint 80 százalékát. Ráadásul a legtöbben a magasabb kategóriájú szálláshelyeken foglaltak szállást.

Míg tavaly főként a 3 csillagos hotelszobákat választották ebben az időszakban, idén már inkább a 4-5 csillagosokat, ahol átlagosan 17 százalékkal többet fizettek a vendégek, mint az előző év hasonló időszakában.

Ezzel együtt továbbra is az 50 ezer forint alatti árkategória a legkeresettebb a magyar utazók körében, tízből nyolc üdülni vágyó ezt választotta az év elején.
Az első negyedévben még mindig Budapest és Eger bizonyult a legnépszerűbb üdülési célpontnak hazánkban.

A listán az előző évben 7. helyen végzett Szeged idén felkerült a dobogó 3. fokára, míg a tavalyi bronzérmes Gyula most csupán a 8. pozíciót érte el. Debrecen és Pécs előbbre lépett, Hajdúszoboszló pedig hátrébb került. Új belépőként Zalakaros foglalta el a 10. helyet, a tavalyihoz hasonlóan Hévíz az 5., Miskolctapolca pedig a 9. lett.

Kiemelt

Tízparancsolat az áruházakban

Újabb és újabb megmondóemberek tűnnek fel, hogy keresztény elkötelezettségüket hangoztatva fejezzék ki csalódottságukat a kormányban és főként Orbán Viktor miniszterelnökben.

Poszt-trauma

Így kell Soros György lelkét simogatni

Ahogy a 444-nél a független, szabad újságírást értelmezik

Konrád György, az elfelejtett Jobbik-lobbista

A hasonló a hasonlónak – népi változatban: simlis a simlisnek – örül.

Így fonják át Soros polipjának csápjai a ballib médiát 1.

Az elmúlt hetek megmozdulásai­nak az ellenzéki pártok csupán szemlélői, nem alakítói voltak, szerepüket gyakorlatilag átvette a balliberális sajtó.

Ignatieff brüsszeli sírása 3 pontban

Nézzük a puszta tényeket.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!