2017. november 20., hétfő, Jolán napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/fejlesztesek-utjara-leptek-kisvallalkozasok-2135104/

A fejlesztések útjára léptek a kisvállalkozások

– A magyar gazdaság teljesítményének növekedéséhez hozzájárult a kis- és középvállalkozások (kkv) versenyképességének javítására tett intézkedések kedvező hatása – mondta Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) ügyvezető elnöke a távirati irodának.

A kis- és középvállalkozói érdekképviselet elnöksége a közeljövőben értékeli a szektor, a tagság helyzetét. A szövetség ügyvezető elnöke közölte: egyre több vállalkozás látja be, hogy nemcsak alacsony bérekkel lehet versenyképesen működni a piacon, hanem műszaki fejlesztéssel, innováció­val is. Ezt támasztja alá, hogy egyre több kkv tud a külpiacra szállítani, szolgáltatni.

Vadász György rámutatott arra, hogy az iparszövetség tagsága körében idén a legnagyobb növekedés az építőiparban és a beszállítói szektorban működő vállalkozásoknál mutatkozik. Az is igaz – tette hozzá az elnök –, hogy az értékek alacsony tavalyi bázisról indultak. Az idei második fél évben viszont segítik a vállalati tervezést az uniós pályázatok.

Az iparszövetség arra számít, hogy a második fél évben folytatódik az egyeztetés a magyar kkv-szektor fejlődését, erősítését szolgáló intézkedésekről, köztük a bérterhek jövő évi csökkentéséről a költségvetés helyzetétől függően. Vadász György kie­melte, hogy mindenkinek érdeke a kkv-fejlesztés sikeres folytatása, a szektor versenyképességének javulása, hiszen ebben a szegmensben alkalmazzák a versenyszférában foglalkoztatottak 73 százalékát.

Hirdetés

Kiemelt

Távozik a Sinn Féin éléről Gerry Adams

A világszerte ismert északír politikus 1983 óta áll a brit fennhatóság ellen küzdő radikális mozgalom élén. Rövid időn belül a republikánus mozgalom második vezető figurája távozik már.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Agymenés a’la Bokros

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!