2017. szeptember 21., csütörtök, Máté, Mirella napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/fejlesztesek-utjara-leptek-kisvallalkozasok-2135104/

A fejlesztések útjára léptek a kisvállalkozások

– A magyar gazdaság teljesítményének növekedéséhez hozzájárult a kis- és középvállalkozások (kkv) versenyképességének javítására tett intézkedések kedvező hatása – mondta Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) ügyvezető elnöke a távirati irodának.

A kis- és középvállalkozói érdekképviselet elnöksége a közeljövőben értékeli a szektor, a tagság helyzetét. A szövetség ügyvezető elnöke közölte: egyre több vállalkozás látja be, hogy nemcsak alacsony bérekkel lehet versenyképesen működni a piacon, hanem műszaki fejlesztéssel, innováció­val is. Ezt támasztja alá, hogy egyre több kkv tud a külpiacra szállítani, szolgáltatni.

Vadász György rámutatott arra, hogy az iparszövetség tagsága körében idén a legnagyobb növekedés az építőiparban és a beszállítói szektorban működő vállalkozásoknál mutatkozik. Az is igaz – tette hozzá az elnök –, hogy az értékek alacsony tavalyi bázisról indultak. Az idei második fél évben viszont segítik a vállalati tervezést az uniós pályázatok.

Az iparszövetség arra számít, hogy a második fél évben folytatódik az egyeztetés a magyar kkv-szektor fejlődését, erősítését szolgáló intézkedésekről, köztük a bérterhek jövő évi csökkentéséről a költségvetés helyzetétől függően. Vadász György kie­melte, hogy mindenkinek érdeke a kkv-fejlesztés sikeres folytatása, a szektor versenyképességének javulása, hiszen ebben a szegmensben alkalmazzák a versenyszférában foglalkoztatottak 73 százalékát.

Hirdetés

Kiemelt

Orbán Viktor: Alapvető érdek a magyar nagyvállalatok számának növekedése

A Béres Gyógyszergyár kapacitásbővítő beruházásánál a kormányfő kiemelte: a szolnoki gyár bővítésének köszönhetően 60 új munkahely jön létre.

Poszt-trauma

Fény derült Jordán Tamás titkára

Ő is az utcára vonulna.

Pofára esett az ellenzéki média Felcsúton

Egészen mást kaptak, mint amit vártak.

Alinda Katinkába rúg

Alföldivel természetesen jóban van.

Gyurcsány gyónásra szólított fel!

Sose hittük volna, hogy ez megtörténhet.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!