2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/europaba-es-kinaba-tartanak-az-egyetemistak-garazscegei-2618347/

Európába és Kínába tartanak az egyetemisták garázscégei

Négyszázmillió forint kockázati tőkét vonzottak az év során a Start­up Campus által felfedezett egyetemi ötletek. Az inkubációs program keretében a sikeres vállalkozások bemutatkozhattak többek között Londonban és hat hazai egyetemi városban is. A szervező Enterprise Hungary célja a V4-es országok, valamint kiemelten Bécs és Budapest együttműködésének erősítése.

Két éve indította el a Startup Campus innovatív vállalkozásösztönző programot az Enterprise Hungary a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával. Az egyetemi inkubációs programként indult Startup Campus ma már több szolgáltatást nyújt hazai és régiós startupok számára.

A Startup Campus program eddig hat egyetemvárosban és Londonban mutatkozott be. Az elmúlt két évben több mint 110 eseményen 3000 fiatalt ért el a program, 50 partner közreműködésével. A Startup Campus által felfedezett egyetemi ötletek, cégek 2017 év végéig 400 millió forint kockázati tőkét vontak be fejlesztéseikbe.

Fotó: Reuters

Világot látnak az ötletgazda vállalkozások

– Az egyetemi inkubációs program mellett kiemelten foglalkozunk a hazai és régiós startupok nemzetközi piacra lépésével. Két programmal segítjük az innovatív vállalkozásokat. Az első program keretében bemutatkozási lehetőséget biztosítunk nemzetközi startup városokban és rendezvényeken.

– Partnereink és a magyar nagykövetségek által 2017-ben 50 vállalkozás jutott el Kínába, Szingapúrba, Hongkongba, Berlinbe, Londonba, és kaphatott gyors, szakmai visszaigazolást szolgáltatásáról, termékéről – mondta el Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary ügyvezetője.

A Startup Campus globális szinten is terjeszkedik, amelynek keretében helyi partnerekkel, nemzetközi programokkal és saját irodával nemcsak egy rendezvény vagy rövid bemutatkozás erejéig, hanem állandó jelleggel tudják képviselni a startupcsapatokat. Az első ilyen bázist 2017 őszén Berlinben hozták létre.

A berlini program mellett az Enterprise Hungary új állandó irodák nyitását tervezi, ezzel segítve a régió innovatív vállalkozásait Londonban, Hongkongban, Szingapúrban és Sencsenben. Ezenfelül a szervezet célja a V4-es országok, valamint kiemelten a Bécs–Budapest-együttműködés erősítése.

A következő évben az Enterprise Hungary bővíti a szolgálatásait. Az egyetemi inkubációs program keretében egy régiós startupversenyt is szerveznek az első félévben. A fő cél megszólítani a magyar fiatalokon kívül a környező országok hallgatóit.

A 2018-as évben a kelet-közép-európai innovatív vállalkozások számára egy Startup Campus ­World Tourt szerveznek: 10 országban 100 startup kap lehetőséget a bemutatkozásra, befektetők előtt.

Kiemelt

Spekulációkkal várják Trumpot Davosban

Kedden kezdődik és négy napon át tart a 48. Világgazdasági Fórum a svájci Davosban, ahol számos állam- és kormányfő mellett a gazdaság és a pénzügyi élet kiemelkedő képviselői vesznek részt.

Poszt-trauma

Fodor Gáborék meghökkentő közleménye

Üzenet jött a mikroszkóp alól.

Egy kis LMP-s urizálás

Hogy hallal, vaddal, s jó falattal kedveskednek-é majd, azt nem tudjuk.

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!