2017. november 24., péntek, Emma napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/eri-meg-lakossagi-ertekpapirszamlat-nyitni-2209885/

Most éri meg lakossági értékpapírszámlát nyitni

Még keveseknek van megtakarításuk, de az arány várhatóan nő majd
A növekvő bérek mellett várhatóan egyre több embernek lesz megtakarítása, akiknek a jelenlegi alacsony hozamok mellett mindenképpen befektetésekre lesz szükségük. Az Erste Bank ezért jóval nagyobb hangsúlyt szeretne helyezni a vagyonkezelési piacra, emellett pedig felfuttatná a mikro- és családi vállalkozásoknak szolgáltató üzletágait.

Jelenleg a társadalom 17-20 százalékának lehet valamilyen megtakarítása, ez az arány a mostani bérfejlődést látva várhatóan nőni fog – mondta egy tegnapi háttérbeszélgetésen Harmati László, az Erste Bank lakossági vezérigazgató-helyettese. Ez a bankszektor számára azért is fontos mutató, mert jól jelzi, hogy az összlakosságot tekintve nagyon kevés magyarnak van értékpapírszámlája, márpedig az alacsony hozamkörnyezet miatt jelenleg csak így lehet érdemben növelni a pénz értékét.

Ennek megfelelően az idén zajló belső átalakítások részeként az Erste meglévő részlegeinek egyesítésével létrehozott egy vagyonkezelési üzletágat, amely szeptembertől megkezdte működését. Az Erste által kezelt ügyfélvagyon eléri az 1500 milliárd forintot, ezen belül a jómódúak szegmense és a brókercég ügyfelei együttesen a 800 milliárd forintot.

Fotó: Bach Máté

A bank a mostaninál több mikrovállalati ügyfelet szeretne kiszolgálni

Cselovszki Róbert, az új üzletág vezetője szerint a teljes vagyonkezelési piac eredményének nagyjából felét az Erste termelte meg, amely az elmúlt években sokat nyert az erős banki hátterének köszönhetően, illetve például a brókerbotrányok miatti ügyfél-lemorzsolódások révén. A vezetők elmondása szerint ezzel a koncentrált stratégiával a piac egészének is üzenni szeretnének, hogy más szereplők is többet tegyenek a befektetési termékek fejlesztése és népszerűsítése érdekében.

A másik belső átalakítás eredményeként az Erste célzottabban igyekszik új mikrovállalati ügyfeleket megnyerni. A bank a második negyedévben 40 százalékkal növelte az új kisvállalati ügyfelek számát, az első fél évben pedig 38 százalékkal bővült a mikrovállalatoknak nyújtott hitelek állománya az egy évvel korábbihoz képest – mondta az Erste Bank mikrovállalkozási területét május közepe óta vezető Erdei Zsuzsa.

Mint tudatta, ez a kategória gyakran családi vállalatokat takar, amelyeknek fennmaradása egyben a család megélhetését is jelenti. Ezek a cégek átlátható és egyszerű szolgáltatásokat igényelnek, ilyen ajánlatokkal tervezi az Erste a lakossági üzletágának bevételében a mostani 7-8 százalékról két számjegyűre emelni a mikrovállalati szegmens részesedését.

Hirdetés

Kiemelt

Európa Liga: Szalai piros lappal „tért vissza”, a Hoffenheim kiesett

A közel három hónapos kényszerpihenő után visszatért magyar válogatott labdarúgó csapata, a Hoffenheim 3-1-re kikapott a Braga vendégeként.

Poszt-trauma

Feledy Péter a közmédiát ekézte

„Pitibb”, de a mindennapi életet befolyásoló dolgok hiányoznak

Vona legújabb fordulata

Mikor füllent a Jobbik elnöke?

Dollármilliókat áldozott a legénység kiképzésére Soros György

Szemináriumok, tanfolyamok, közvélemény-formálás.

Árulkodó kép Kennedyről

Örökkévalóság fekete keretben.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!