2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/eles-helyzetben-vizsgazott-az-agrarosszefogas-2454067/

Éles helyzetben vizsgázott az agrárösszefogás

Karc FM

Győrffy Balázs reagált azokra a kritikákra, melyek szerint a Kamara jelenlegi vezetésében több kormánypárti politikus is ül. Emlékeztetett: a kamara soha nem civil szervezet, ahol a tagok saját érdeke érvényesül, hanem jogszabály által létrehozott köztestületet. Így – mivel törvény határozza meg a formáját – politikai akarat nélkül nem is tud létrejönni. Ez ugyanakkor nem azt jelenti, hogy a politikát kell kiszolgálni, hanem szakmai érvek mentén segíteni kell a döntéshozatalt.

A Kamara elnöke szerint a vidéken élő gazdálkodók többsége polgári gondolkodású, keresztény értékeket őrző ember. Éppen ezért – mivel a baloldali filozófiába ez „nem illett bele” – évtizedekig figyelmen kívül hagyták őket.

Győrffy Balázs a jelen legnagyobb feladatai között említette a támogatások előlegeinek kifizetését. Győrffy Balázs szerint a gazdák számára nagyobb segítség, ha biztos alapokon tervezhetnek, ezért szorgalmazták, hogy a lehető legkorábbi időpontban induljanak meg a kifizetések. Így biztosak lehetnek benne, hogy nem okoz likviditási problémát a gazdálkodás működtetése. A kamara elnöke szerint nem akarnak itt megállni, hanem arra buzdítják a kormányt, vizsgálja meg, hogyan lehetne még tovább növelni a támogatás előleg részét.

Az Agrárgazdasági Kamara elnöke kifejtette: az Unió közös agrárpolitikájának nettó haszonélvezője az ország, ugyanakkor ennek ára is volt. Győrffy Balázs azt is hangsúlyozta, hogy a tárgyalások során nem szorulhat háttérbe a magyar érdek. A 2010 előtti korszaknak, – amikor a szőlőtőkék kivágását vagy a cukorgyárak bezárását támogatta az Unió, – vége van!

Az Agrárgazdasági Kamara elnökével Pelyach Gergely készített interjút a Karc FM-en, melyet teljes egészében az oldal alján hallgathat meg.

Kiemelt

Egy újabb adalék a Soros-hálózat Szél Bernadettel együtt akciózó ismert emberéről

A hírhedt felforgató, Saul Alinsky módszereire támaszkodva építenék tovább a hálózatot. Mi ez, ha nem nemzetbiztonsági kockázat? – tette fel a kérdést cikkében a Tűzfalcsoport.

Poszt-trauma

Ordas hazugság a holland sajtóban a magyar oktatásról

Szerintük funkcionális analfabéták a magyar diákok.

Ungár elszabadult

Pártmegbízás vagy önmegvalósítás a trollkodás?

Zavarta a terrorgyanús afgán migránst a kereszt, levette a német bíróság

Ez így korrekt Európában.

Fodor Gáborék meghökkentő közleménye

Üzenet jött a mikroszkóp alól.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!