2017. október 24., kedd, Salamon napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/egyszerre-tobb-szamla-johet-gazszolgaltatotol-2310562/

Egyszerre több számla jöhet a gázszolgáltatótól

Egyszerre akár többhavi részszámlát is küld októbertől a Nemzeti Közművek földgázszolgáltatója. A szolgáltató környezettudatosotthon-szolgáltatóként, a takarékosság jegyében eddig a mérővel rendelkező földgázfogyasztók számára kiküldött külön borítékban külön számla megoldás helyett októbertől egy borítékban háromhavi részszámlát fog küldeni a mérővel rendelkező gázfogyasztóknak, akik éves fogyasztásuk alapján készített részszámlát kapnak – olvasható a szolgáltató honlapján. Az éves elszámolószámla továbbra is önállóan érkezik majd.

A bevezetési időszakban – attól függően, hogy a fogyasztó melyik hónapban kap éves elszámolószámlát – ennél kevesebb számla is lehet a borítékban.

Fotó: Bach Máté

Az új rendszer azokat érinti, akik átalányt fizetnek

A fogyasztók mostanában kapják kézhez utoljára a régi arculattal rendelkező számlákat. Novembertől a Nemzeti Közművek új, egységes márka bevezetésével a fogyasztók a számláikat is az egységes arculati elemekkel ellátva kapják kézhez. A számla tartalmában nem lesz változás.

A Nemzeti Közművek fogyasztói továbbra is elérhetik az elektronikus számla szolgáltatást, amellyel időt és energiát tudnak spórolni a halmozódó papíralapú számlák nyilvántartása helyett, sőt ezzel a környezetvédelemhez is hozzájárulnak.

A Nemzeti Közművek felhívja a figyelmet arra, hogy a fogyasztók mindig azt a számlaösszeget fizessék ki először, amelynek a leghamarabb esedékes a befizetési határideje. A földgázszámlák egyidejű, egy borítékban érkezése nem befolyásolja a csoportos beszedéssel történő, automatikus befizetést. Hónapról hónapra az adott gázszámlán szereplő fizetési határidő napján terheli a szolgáltató a bankszámlát.

Hirdetés

Kiemelt

Ünnep, idézőjel nélkül

Olyan nap volt ez a mostani október 23-a, amilyennek lennie kellett. Benne volt minden, ami tükrözi, visszaadja a mai helyzetet.

Poszt-trauma

Nagy Bandó András gyűlöletbeszéde

A Soros-kommandó szövegét Jóistennel mondatja ki.

Imre, te mit tennél?

Ez nem egy koncert, itt nincs esőnap, október 23. ma van.

Visszanyal a fagyi

A fake news és a baloldal.

Magyargyalázás megbocsátva

Pedig, ha a bordély becsődöl, nem a bútort (meg a reklámokat) kell cserélni!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!