2017. július 26., szerda, Anna, Anikó napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/egyre-tobben-vasarolnak-bankkartyaval-1956433/

Egyre többen vásárolnak bankkártyával

Évről évre népszerűbb hazánkban a bankkártyás vásárlás, valamint a készpénzkímélő eszköz használatában is egyre tudatosabbak a fogyasztók – mondta Gergely Péter, a BankRáció.hu hitelezési szakértője, elemzője tegnap az M1 aktuális csatorna műsorában. A szakértő hangsúlyozta: a folyamat kedvező, mert a készpénzhasználat, a pénz gyártása, szállítása nagyon drága, illetve minél több készpénz van a gazdaságban, annál erősebb lehet a fekete- vagy szürkegazdaság.

A bankkártyás csalásokkal kapcsolatban az internetes portál munkatársa elmondta: hasznosak a felvilágosító kampányok, amelyek nyomán a korábbinál ritkábban fordul már elő, hogy valaki a kártyája mellett tartja a plasztik használatához szükséges PIN-kódját. Annál is inkább, mert ha egy ellopott bankkártyát a saját PIN-kódjával használnak, akkor az nem a bank, hanem a tulajdonos felelőssége. A szakértő figyelmeztetett arra is, hogy a tulajdonos soha ne adja ki a kezéből a bankkártyát, mert ha fizetésnél elviszik, az lehetőséget adhat arra, hogy lelopják róla az adatokat.

Gergely Péter hangsúlyozta azt is, hogy érdemes SMS-értesítést kérni a vásárlásokról, így kiderül, ha valaki más használja a kártyát, illetve az adatokat, és ilyenkor azonnal fel kell hívni a bankot. A tulajdonosnak ötvenezer forintig van felelőssége, eddig kell állnia a kárt, ha visszaélés történik. Jövőre ez az összeg már csak 15 ezer forint lesz, ami kedvező az ügyfeleknek.

Kiemelt

Nyertesek nélküli történet

A kortárs irodalom sokszor hív női alakokat segítségül ahhoz, hogy a sorsukon keresztül az elhallgatásokat feloldjuk, meg- és kibeszéljük.

Poszt-trauma

Gigantikus tiltakozás madártávlatból

Az olaszok egyre határozottabbak migráns-ügyben.

Dermesztő titkokról libben fel a fátyol

Ezekkel a No-Go zónákkal csak a baj van...

Simicska lapja teljesen elrugaszkodott a valóságtól

Bagoly mondja verébnek.

Egyszeri bűnöző, vagy visszaeső

Etikus?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!