2017. szeptember 22., péntek, Móric napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/egyre-tobben-vasarolnak-bankkartyaval-1956433/

Egyre többen vásárolnak bankkártyával

Évről évre népszerűbb hazánkban a bankkártyás vásárlás, valamint a készpénzkímélő eszköz használatában is egyre tudatosabbak a fogyasztók – mondta Gergely Péter, a BankRáció.hu hitelezési szakértője, elemzője tegnap az M1 aktuális csatorna műsorában. A szakértő hangsúlyozta: a folyamat kedvező, mert a készpénzhasználat, a pénz gyártása, szállítása nagyon drága, illetve minél több készpénz van a gazdaságban, annál erősebb lehet a fekete- vagy szürkegazdaság.

A bankkártyás csalásokkal kapcsolatban az internetes portál munkatársa elmondta: hasznosak a felvilágosító kampányok, amelyek nyomán a korábbinál ritkábban fordul már elő, hogy valaki a kártyája mellett tartja a plasztik használatához szükséges PIN-kódját. Annál is inkább, mert ha egy ellopott bankkártyát a saját PIN-kódjával használnak, akkor az nem a bank, hanem a tulajdonos felelőssége. A szakértő figyelmeztetett arra is, hogy a tulajdonos soha ne adja ki a kezéből a bankkártyát, mert ha fizetésnél elviszik, az lehetőséget adhat arra, hogy lelopják róla az adatokat.

Gergely Péter hangsúlyozta azt is, hogy érdemes SMS-értesítést kérni a vásárlásokról, így kiderül, ha valaki más használja a kártyát, illetve az adatokat, és ilyenkor azonnal fel kell hívni a bankot. A tulajdonosnak ötvenezer forintig van felelőssége, eddig kell állnia a kárt, ha visszaélés történik. Jövőre ez az összeg már csak 15 ezer forint lesz, ami kedvező az ügyfeleknek.

Hirdetés

Kiemelt

Semjén Zsolt: a migráció következményeit nem lehet jóvátenni

A miniszterelnök-helyettes úgy vélekedett, hogy minden korábbinál brutálisabb kormányellenes gyalázkodásra kell felkészülni.

Poszt-trauma

Sátrazó migránsok miatt zárták be a híres egyetemet

8000 diák nem tanulhat.

Gyűlnek a fellegek a Soros-terv felett

A cenzúra agyréme fojtogatja a Wikipédiát (is).

Fény derült Jordán Tamás titkára

Ő is az utcára vonulna.

Pofára esett az ellenzéki média Felcsúton

Egészen mást kaptak, mint amit vártak.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!