2018. január 20., szombat, Fábián, Sebestyén napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/egyre-tobb-fiatal-kap-tamogatast-val-volgyben-2385034/

Egyre több fiatal kap támogatást a Vál-völgyben

Egy év alatt csaknem a másfélszeresére nőtt a Mészáros Alapítvány ösztöndíjprogramjába jelentkezők száma – közölte lapunkkal az alapítvány. A havi 50 ezer forintra lényegében valamennyi, Felcsúton, Alcsútdobozon, Válon, Vértesacsán, Tabajdon vagy Kajászón élő felsőoktatási hallgató jogosult.

Mészáros Lőrinc a felsőoktatásban tanulók segítésére hozta létre 2016-ban a Mészáros Alapítványt, amely a Vál-völgy hat településének (Felcsút, Alcsút­doboz, Vál, Vértesacsa, Tabajd és Kajászó) 124 hallgatóját egy év alatt 62 millió forint ösztöndíjjal segítette. Idén az október 15-i határidőig 173 fiatal jelentkezett a havi 50 ezer forintos támogatásra.

Az alapítvány feltételrendszere szerint ösztöndíjat az a Vál-völgyben élő, 30 évesnél fiatalabb hallgató kaphat, aki alapfokozatot eredményező alapképzésen, mesterfokozatot eredményező mesterképzésen, illetve osztatlan képzésben folytatja tanulmányait, bármilyen (nappali, esti vagy levelező) tagozaton. Ebben a tanévben Alcsútdobozról 27, Felcsútról 37, Tabajdról 12, Kajászóról 15, Válról 73, Vértesacsáról pedig 9 hallgató részesül támogatásban. A Mészáros Alapítvány számukra várhatóan több mint 80 millió forintot utal majd ki.

Az ösztöndíjban részesülők a program lezárásaként nyáron részt vesznek egy szakmai konferencián, ahol a gazdasági élet kiemelkedő szakemberei tartanak prezentációt, a hallgatók pedig jobban megismerhetik egymást. A Mészáros Alapítvány egyrészt lehetőséget kíván adni arra, hogy a fiatalok életük fontos éveiben energiájukat a tanulásra, saját maguk képzésére fordítsák, és ne az anyagiak miatt aggódjanak.

Másrészt az alapító a Vál-völgy gazdasági fejlődését is biztosítani szeretné hosszabb távon, hozzájárulva a térség diplomás munkaerejének utánpótlásához – áll az alapítvány tájékoztatójában.

Kiemelt

Egyhavi keresettel több maradt az embereknél

A további emelkedéshez jó alapot teremt a minimálbér nyolcszázalékos és a garantált bérminimum további 12 százalékos emelése – mondta Varga Mihály.

Poszt-trauma

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!