2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/egyre-nagyobb-belfoldi-turizmus-nepszerusege-2303596/

Egyre nagyobb a belföldi turizmus népszerűsége

Vasárnap rendezik a visegrádi csoport tagjait bemutató fesztivált
Célzott kampánnyal igyekezett élénkíteni a belföldiek utazási kedvét a Magyar Turisztikai Ügynökség nyár közepétől szeptemberig, aminek eredményeképpen tovább bővülhet az országhatáron belül tett kiruccanások száma honfitársaink körében. Piaci becslések szerint idén mintegy tíz százalékkal növekszik a belföldi turizmus.

Két és fél millió honfitársunk véleménye változott kedvezően nyáron a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) belföldi utazást népszerűsítő, „Itt kell lenned, hogy elhidd!” kampányának hatására.

Az MTÜ felmérései szerint 4,3 millió magyart ért el az akció, amelynek az volt a küldetése, hogy jelentősen emelje a belföldi utazások presztízsét és kedvező irányba mozdítsa el a magyarországi utazásra vonatkozó hajlandóságot.

A kampány során megjelenített látványosságok közül a tihanyi őslevendulásba és a balatonboglári Gömbkilátóhoz érkezett a legtöbb új látogató, de a többi úti cél kapcsán is pozitív elmozdulás történt az elmúlt hetekben. A kampány sikerrel rajzolt fel korábban alacsonyabb ismertségű helyszíneket a magyarok érzelmi térképére. A reprezentatív kutatás eredményei szerint minden második megkérdezett polgár válaszolta azt, hogy várhatóan többet vagy többször fog utazni belföldön turisztikai céllal.

– A felmérés eredményei alapján elmondható, hogy a kampányanyagok a válaszadók jelentős többségéből pozitív érzéseket váltottak ki, azaz hatékonyan tudtuk átvinni azokat az üzeneteket, hogy Magyarország és rejtett kincsei vonzók, érdekesek, és személyesen is látni kell őket – állapította meg az MTÜ.

Fotó: Havran Zoltán

Programkavalkád a hét utolsó napján: a Várkert Bazárban kóstolhatnak bele a látogatók a V4-ek kultúrájába

A magyarokat az előttünk álló hétvégén is megmozgatják. A visegrádi csoport elnökségét idén ismét Magyarország látja el, az ötödik elnökségi ciklusban hazánk feladata, hogy a négy ország együttműködése szorosabb legyen. Ennek egyik első állomása az október 8-án a budapesti Várkert Bazár előtt megrendezendő V4-vasárnap, ahol Magyarország Csehország, Lengyelország és Szlovákia ízei, kultúrája, hagyományai és zenéi mutatkoznak be.

A turisztikai ügynökség közlése szerint délelőtt 10 órakor zenés katonai díszfelvonulással, majd ünnepélyes zászlófelvonással veszi kezdetét az esemény. Ezután mind a négy nemzet művészeinek közreműködésével zenei programok hallhatók a budai Lánchíd utcában.18 óráig számos családi programot is kínálnak. A népi ügyességi játékoktól kezdve a kézműves foglalkozásokon át a kötélverésig és a mézeskalácssütésig rengeteg szórakoztató elfoglaltság és gasztrokavalkád ígérkezik a hét utolsó napján.

Kiemelt

Hipp-pel végre megjött a szerencse

Reménytelennek tűnt a helyzete, de remek hajrával rukkolt ki az ősszel kétszer is edzőt váltó Haladás az NB I-ben. A furcsa idényről Halmai Gábor résztulajdonossal beszélgettünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!