2017. július 23., vasárnap, Lenke napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/csak-feladatorientalt-projekteket-tamogatnak-1632469/

Csak a feladatorientált projekteket támogatnák

Kizárólag feladatorientált kutatás-fejlesztési programokat finanszíroz a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal, tehát a projektek csak akkor támogathatók, ha gyakorlati hasznuk is valószínűsíthető – hangsúlyozta Pálinkás József, a szervezet elnöke a Századvég Gazdaságkutató Zrt. tegnapi konferenciáján a távirati iroda szerint.

Az elnök elsősorban azért hívta fel erre a figyelmet, mert tapasztalatai szerint a vállalatok számára a kutatás-fejlesztési és innovációs (K+F+I) támogatások sok esetben csak forrásbevonást jelentenek, a projektek nem mindig felelnek meg a valós igényeknek.

Pálinkás József kiemelte, hogy nem forrásokra, hanem konkrét projektekre lehet pályázni, azok költségvetésének pedig összhangban kell lennie az elérendő céllal, valamint a vállalkozások releváns és igazolt K+F+I tevékenységével. Hozzáfűzte azt is, hogy a Nemzeti Innovációs Alap feladata a különböző forrásokat és programokat összehangolt, rugalmas tervezéssel és átfogó portfólióval kezelni, mivel egyensúlyt kell teremteni a kísérleti fejlesztés, az innovatív vállalkozások és a felfedező kutatások között.

A K+F+I projekteknek hosszú távon fenntarthatónak kell lenniük, amelyek később képesek úgy is működni, hogy az uniós források már nem állnak rendelkezésre. Ehhez elengedhetetlen az újdonságtartalom, illetve az, hogy a fejlesztés célszerű, piacképes és nemzetközileg is versenyképes legyen.

Kiemelt

Tízfontos

Ma már senki sem kérdőjelezi meg Austen helyét az irodalmi panteonban, mégis példa nélküli, hogy valamely szerzőt, ráadásul nőt, olyan dicsőségben részesítsenek, mint őt.

Poszt-trauma

Obama transzgender öröksége tovább élhet az amerikai hadseregben

Mehet a közös zuhanyzás.

Külhonban is magyarul

Történelmi bejelentést tett Tusnádfürdön az MTVA vezérigazgatója.

Merénylet

A rossz fújásnak is vannak fokozatai.

Újabb nehéztüzérrel támadnak a ballibek

Konrád György is feltűnt a színen.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!