2017. május 27., szombat, Hella napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/csak-feladatorientalt-projekteket-tamogatnak-1632469/

Csak a feladatorientált projekteket támogatnák

Kizárólag feladatorientált kutatás-fejlesztési programokat finanszíroz a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal, tehát a projektek csak akkor támogathatók, ha gyakorlati hasznuk is valószínűsíthető – hangsúlyozta Pálinkás József, a szervezet elnöke a Századvég Gazdaságkutató Zrt. tegnapi konferenciáján a távirati iroda szerint.

Az elnök elsősorban azért hívta fel erre a figyelmet, mert tapasztalatai szerint a vállalatok számára a kutatás-fejlesztési és innovációs (K+F+I) támogatások sok esetben csak forrásbevonást jelentenek, a projektek nem mindig felelnek meg a valós igényeknek.

Pálinkás József kiemelte, hogy nem forrásokra, hanem konkrét projektekre lehet pályázni, azok költségvetésének pedig összhangban kell lennie az elérendő céllal, valamint a vállalkozások releváns és igazolt K+F+I tevékenységével. Hozzáfűzte azt is, hogy a Nemzeti Innovációs Alap feladata a különböző forrásokat és programokat összehangolt, rugalmas tervezéssel és átfogó portfólióval kezelni, mivel egyensúlyt kell teremteni a kísérleti fejlesztés, az innovatív vállalkozások és a felfedező kutatások között.

A K+F+I projekteknek hosszú távon fenntarthatónak kell lenniük, amelyek később képesek úgy is működni, hogy az uniós források már nem állnak rendelkezésre. Ehhez elengedhetetlen az újdonságtartalom, illetve az, hogy a fejlesztés célszerű, piacképes és nemzetközileg is versenyképes legyen.

Hirdetés

Kiemelt

A család természetes és alapvető egysége a társadalomnak

A természetes család iránti elköteleződést tartalmazó zárónyilatkozattal ért véget Budapesten a Családok XI. világkongresszusa.

Poszt-trauma

Újabb szintet lépett a liberális idiotizmus

Teljesen természetes az iszlamista terror.

Ki nem mond igazat: a ballib média, vagy Juncker?

De mi „belgák” most hova álljunk?

Botka és a kerítés

... meg Orbán, aki nem engedi be a migránsokat

Liberáliséknál a „vidékies” egy szitokszó

Ráadásul a „vidékies” és a „fiatal” is összeférhetetlen!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!