2017. október 22., vasárnap, Előd napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/bovult-az-ipari-termeles-nyar-vegen-2333527/

Bővült az ipari termelés a nyár végén

Augusztusban az ipari termelés a munka­naphatástól megtisztított és a kiigazítatlan index alapján egyaránt 6,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az év első nyolc hónapjában a termelés 5,1 százalékkal volt nagyobb az előző év azonos időszakához képest – közölte tegnap második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az ágazat folyamatos erősödését jelentősen támogatta a járműipar, a fémipar, az elektronikai ipar, valamint a gépgyártás dinamikus bővülése.

Az ipari termelés 2010 januárja óta 36,4 százalékkal, 2014 elejétől pedig 19,6 százalékkal nőtt. Ez utóbbi esetében hazánk az első helyen áll a régiós országok között – értékelte az adatokat a Nemzetgazdasági Minisztérium. A beérkezett ipari adatok, a beruházások növeke­dése, valamint a hazai és a nemzetközi bizalmi mutatók egyaránt azt jelzik, hogy az ágazat termelésének további bővülésére lehet számítani – közölte a tárca.

Ugyancsak tegnap adta ki a legújabb, augusztusi mezőgazdasági termelőiár-statisztikát a KSH. Ennek alapján a nyolcadik hónapban az árak 3,2 százalékkal haladták meg az előző év azonos idősza­kit, ami a növényi termékek árának 0,6 százalékos, illetve az élő állatok és állati termékek árának 7,4 százalékos növekedéséből tevődik össze.

Hirdetés

Kiemelt

Giovanni Trapattoni szívesen lenne magyar szövetségi kapitány

A 78 éves olasz mesteredző menedzserén keresztül jelezte, hogy szívesen tárgyalna a Magyar Labdarúgó Szövetséggel – mondta Bánki Erik elnökségi tag.

Poszt-trauma

Magyargyalázás megbocsátva

Pedig, ha a bordély becsődöl, nem a bútort (meg a reklámokat) kell cserélni!

Szanyi Tibor becsülete

Csak a miheztartás végett.

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!