2017. december 12., kedd, Gabriella napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/bovult-az-ipari-termeles-nyar-vegen-2333527/

Bővült az ipari termelés a nyár végén

Augusztusban az ipari termelés a munka­naphatástól megtisztított és a kiigazítatlan index alapján egyaránt 6,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az év első nyolc hónapjában a termelés 5,1 százalékkal volt nagyobb az előző év azonos időszakához képest – közölte tegnap második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az ágazat folyamatos erősödését jelentősen támogatta a járműipar, a fémipar, az elektronikai ipar, valamint a gépgyártás dinamikus bővülése.

Az ipari termelés 2010 januárja óta 36,4 százalékkal, 2014 elejétől pedig 19,6 százalékkal nőtt. Ez utóbbi esetében hazánk az első helyen áll a régiós országok között – értékelte az adatokat a Nemzetgazdasági Minisztérium. A beérkezett ipari adatok, a beruházások növeke­dése, valamint a hazai és a nemzetközi bizalmi mutatók egyaránt azt jelzik, hogy az ágazat termelésének további bővülésére lehet számítani – közölte a tárca.

Ugyancsak tegnap adta ki a legújabb, augusztusi mezőgazdasági termelőiár-statisztikát a KSH. Ennek alapján a nyolcadik hónapban az árak 3,2 százalékkal haladták meg az előző év azonos idősza­kit, ami a növényi termékek árának 0,6 százalékos, illetve az élő állatok és állati termékek árának 7,4 százalékos növekedéséből tevődik össze.

Kiemelt

Sorokra vágott újság

Kína partjaitól 200 kilométerre Tajvan igyekszik kitörni a rohamléptekben fejlődő rivális sárkány szorításából. Az ország apró mérete ellenére méltán szerepel a világ legjeinek szinte összes toplistáján.

Poszt-trauma

Havas tanár úr és a sötét árnyak

Itt a legújabb zaklatási ügy!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!