2017. május 25., csütörtök, Orbán napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/az-europai-polgarok-haromnegyede-netezik-1496410/

Az európai polgárok háromnegyede netezik

Több mint 760 százalékkal nőtt az internetfelhasználók száma az utóbbi 15 évben világszerte. Míg 2000-ben 361 millióan voltak jelen az online térben, addig a legfrissebb adatok szerint már több mint hárommilliárd ember elérhető virtuálisan – derül ki a Google friss felméréséből.

A legnagyobb növekedés Európában tapasztalható: mára az európai lakosság 75 százalékának van internet-hozzáférése. Sőt, az európaiak annyira együtt élnek a világhálóval, hogy személyenként egynél több mobil-előfizetésük van, és a különböző eszközökkel átlagosan havi 1900 percet töltenek online.

A felmérés szerint az interneten a legtöbb időt vásárlásra fordítják az emberek; hazánkban csaknem 17 százalékos az e-kereskedelmi forgalom növekedése, ami jóval felette van az európai átlagnak. Az internetes kiskereskedelmi forgalom aránya a teljes ágazat 4,1 százalékát tette ki. A legtöbb árucikket a számítástechnika, a szórakoztató elektronika, a lakásdekoráció, a játék és a divat területén keresik a webes vásárlók.

Pénteken a Központi Statisztikai Hivatal azt jelentette, 2016 negyedik negyedévében a mobiltelefon-előfizetések száma idehaza megközelítette a 11,8 milliót, ezen belül a havidíjas előfizetések aránya tovább növekedett. A telefonbeszélgetésre fordított idő több mint négyötödét mobiltelefonról kezdeményezték. Tovább növekedett az internet-előfizetések száma is: év végén több, mint 8,8 milliót jegyeztek, míg a televíziószolgáltatás előfizetéseinek száma meghaladta a 3,6 milliót.

Hirdetés

Kiemelt

A manchesteri merénylőnek szinte az egész családja terroristagyanús

A brit sajtó szerint az al-Kaidával is kapcsolatba hozható a manchesteri robbantó, Salman Abedi letartóztatott apja.

Poszt-trauma

Liberáliséknál a „vidékies” egy szitokszó

Ráadásul a „vidékies” a „fiatal” is összeférhetetlen!

Libabőr: a politikus már 1899-ben megjósolta Európa sorsát

Megdöbbentő üzenet a múltból.

Az agresszió bármikor megismétlődhet!

Olga néni karjaiban kötnek ki, pedig egy gyermekpszichológus többet érne.

Újabb dermesztő Soros-akta került nyilvánosságra

800 millió dollárral fogad a spekuláns.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!