2017. április 23., vasárnap, Béla napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/az-europai-polgarok-haromnegyede-netezik-1496410/

Az európai polgárok háromnegyede netezik

Több mint 760 százalékkal nőtt az internetfelhasználók száma az utóbbi 15 évben világszerte. Míg 2000-ben 361 millióan voltak jelen az online térben, addig a legfrissebb adatok szerint már több mint hárommilliárd ember elérhető virtuálisan – derül ki a Google friss felméréséből.

A legnagyobb növekedés Európában tapasztalható: mára az európai lakosság 75 százalékának van internet-hozzáférése. Sőt, az európaiak annyira együtt élnek a világhálóval, hogy személyenként egynél több mobil-előfizetésük van, és a különböző eszközökkel átlagosan havi 1900 percet töltenek online.

A felmérés szerint az interneten a legtöbb időt vásárlásra fordítják az emberek; hazánkban csaknem 17 százalékos az e-kereskedelmi forgalom növekedése, ami jóval felette van az európai átlagnak. Az internetes kiskereskedelmi forgalom aránya a teljes ágazat 4,1 százalékát tette ki. A legtöbb árucikket a számítástechnika, a szórakoztató elektronika, a lakásdekoráció, a játék és a divat területén keresik a webes vásárlók.

Pénteken a Központi Statisztikai Hivatal azt jelentette, 2016 negyedik negyedévében a mobiltelefon-előfizetések száma idehaza megközelítette a 11,8 milliót, ezen belül a havidíjas előfizetések aránya tovább növekedett. A telefonbeszélgetésre fordított idő több mint négyötödét mobiltelefonról kezdeményezték. Tovább növekedett az internet-előfizetések száma is: év végén több, mint 8,8 milliót jegyeztek, míg a televíziószolgáltatás előfizetéseinek száma meghaladta a 3,6 milliót.

Kiemelt

Fidesz: a Soros-szervezetek titkolóznak vagyonukról és ügynökeikről

„Ez nem pusztán kétszínű és hazug magatartás, de komolyan felvet nemzeti szuverenitási és nemzetbiztonsági kérdéseket is” mondta a kormánypárti frakció szóvivője.

Poszt-trauma

Ismerős arc lépett ismét akcióba

Találós kérdés: ki ő?

Az új Index-góré a 444-góré Uj Péternél dolgozik

Egy kis ballib összefonódás.

TGM ámokfutásait talán már önmaga sem érti

A filozófus okfejtéseinek evolúciója.

Nagy a baj, vége a függetlenségi mítosznak

A Simicska család partiba vágta a libsi média szűzlányát.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!