2017. március 26., vasárnap, Emánuel napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/az-europai-polgarok-haromnegyede-netezik-1496410/

Az európai polgárok háromnegyede netezik

Több mint 760 százalékkal nőtt az internetfelhasználók száma az utóbbi 15 évben világszerte. Míg 2000-ben 361 millióan voltak jelen az online térben, addig a legfrissebb adatok szerint már több mint hárommilliárd ember elérhető virtuálisan – derül ki a Google friss felméréséből.

A legnagyobb növekedés Európában tapasztalható: mára az európai lakosság 75 százalékának van internet-hozzáférése. Sőt, az európaiak annyira együtt élnek a világhálóval, hogy személyenként egynél több mobil-előfizetésük van, és a különböző eszközökkel átlagosan havi 1900 percet töltenek online.

A felmérés szerint az interneten a legtöbb időt vásárlásra fordítják az emberek; hazánkban csaknem 17 százalékos az e-kereskedelmi forgalom növekedése, ami jóval felette van az európai átlagnak. Az internetes kiskereskedelmi forgalom aránya a teljes ágazat 4,1 százalékát tette ki. A legtöbb árucikket a számítástechnika, a szórakoztató elektronika, a lakásdekoráció, a játék és a divat területén keresik a webes vásárlók.

Pénteken a Központi Statisztikai Hivatal azt jelentette, 2016 negyedik negyedévében a mobiltelefon-előfizetések száma idehaza megközelítette a 11,8 milliót, ezen belül a havidíjas előfizetések aránya tovább növekedett. A telefonbeszélgetésre fordított idő több mint négyötödét mobiltelefonról kezdeményezték. Tovább növekedett az internet-előfizetések száma is: év végén több, mint 8,8 milliót jegyeztek, míg a televíziószolgáltatás előfizetéseinek száma meghaladta a 3,6 milliót.

Hirdetés

Kiemelt

Kósa Lajos: elgurult a gyógyszer Strasbourgban

A strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság messze túlterjeszkedett minden határon, amikor Magyarországgal szemben a bangladesi menekültek ügyében ítéletet hozott.

Poszt-trauma

Újra lesújtott a genderterror

Ezúttal Amerikában.

Botka olyat kapott, hogy a fal adta a másikat

Kilövési engedély.

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!