2017. november 23., csütörtök, Kelemen, Klementína napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/az-atomenergia-es-megujulok-egyutt-jelentik-biztonsagos-energiaellatast-2210392/

Az atomenergia és a megújulók együtt jelentik a biztonságos energiaellátást

MTI
Az atomenergia és a megújuló energiák felhasználása egymást kiegészítve tehetik biztonságossá, olcsóvá és környezetkímélővé Magyarország villamosenergia-ellátását – hangsúlyozta szerdán a Vas megyei Bükön rendezett energetikai vándorgyűlésen Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár.

Szavai szerint az atomenergia az ország villamosenergia-szükségletének 40 százalékát képes fedezni az évszázad végéig, 60 százalékát azonban más forrásokból, többek között megújuló energiahordozók felhasználásával kell majd biztosítani.

Hozzáfűzte: a paksi atomerőmű jelenlegi blokkjai a 2030-as években leállnak, így, „ha most nem lépnénk, a jelenlegi hazai kapacitást sem tudnánk fenntartani és a villamos energia iránti egyre növekvő igényeket sem tudnánk kiszolgálni”.

Hirdetés

Kiemelt

Főpróba remek ellenfelekkel

A házigazda Norvégia mellett Oroszország és Dél-Korea lesz a magyar női kézilabda-válogatott ellenfele a ma kezdődő felkészülési tornán.

Poszt-trauma

Vona legújabb fordulata

Mikor füllent a Jobbik elnöke?

Dollármilliókat áldozott a legénység kiképzésére Soros György

Szemináriumok, tanfolyamok, közvélemény-formálás.

Árulkodó kép Kennedyről

Örökkévalóság fekete keretben.

Nemcsak trollkodik, manipulál is a Momentum

Az új SZDSZ és a kocsmai stílus.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!