2017. szeptember 26., kedd, Jusztina napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/az-atomenergia-es-megujulok-egyutt-jelentik-biztonsagos-energiaellatast-2210392/

Az atomenergia és a megújulók együtt jelentik a biztonságos energiaellátást

MTI
Az atomenergia és a megújuló energiák felhasználása egymást kiegészítve tehetik biztonságossá, olcsóvá és környezetkímélővé Magyarország villamosenergia-ellátását – hangsúlyozta szerdán a Vas megyei Bükön rendezett energetikai vándorgyűlésen Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár.

Szavai szerint az atomenergia az ország villamosenergia-szükségletének 40 százalékát képes fedezni az évszázad végéig, 60 százalékát azonban más forrásokból, többek között megújuló energiahordozók felhasználásával kell majd biztosítani.

Hozzáfűzte: a paksi atomerőmű jelenlegi blokkjai a 2030-as években leállnak, így, „ha most nem lépnénk, a jelenlegi hazai kapacitást sem tudnánk fenntartani és a villamos energia iránti egyre növekvő igényeket sem tudnánk kiszolgálni”.

Hirdetés

Kiemelt

Jelentős forráshoz jutott a környezetbarát közlekedés

Összesen 22,4 milliárd euró jut brüsszeli forrásból az alternatív üzemanyagok terjesztésére, így minden korábbinál nagyobb támogatást kap a tiszta közlekedés.

Poszt-trauma

Rákay Philip KO-t mért a HVG-re

Nekik tömény gyűlölet az igazság.

Szanyi belegabalyodott a kerítésbe

Talán egyszer majd Szanyi-kórnak nevezik el a jelenséget.

Jobbikos elszólás: Simicska az egész ellenzéket segíti

„Helyes törekvés”.

Baljós árnyak jelentek meg Lendvai Ildikón

Az idő vasfoga nem kegyelmezett.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!