2017. november 22., szerda, Cecília napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/atalakul-brokerek-kepzese-2449693/

Átalakul a brókerek képzése

A tőzsde leányvállalata veszi át a pénzügyi közvetítők vizsgáztatását
A Budapesti Értéktőzsde által alapított Budapest Institute of Ban­king átveszi a tőzsdei szakvizsgához, a határidős, az opciós és az értékpapír-ügyintézői vizsgákhoz kapcsolódó vizsgáztatást, amelyhez november végétől felkészítő kurzusokat is tartanak. Az oktatási intézmény tanácsadó testületében helyet kapott több jegybanki vezető, és külföldi szakértőket is várnak.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Közép-európai Brókerképző Alapítvány (KEBA) megállapodása nyomán november végétől új oktatási leányvállalat, a Budapest Institute of Ban­king (BIB) szervezi a tőzsdei szakvizsgához, a határidős, az opciós és az értékpapír-ügyintézői vizsgákhoz kapcsolódó jövőbeni felkészítő kurzusokat és vizsgákat – jelentették be hétfőn az érintett szervezetek vezetői.

A Brókerképző eddigi kurzusai mellett a BIB a pénzügyi-biztosítási szektor működésének teljes spektrumát lefedve, szakértői, felsővezetői képzést ad.

Mint azt Fábián Gergely, a BIB vezérigazgatója kifejtette, az új oktatási központ több mint hetvenféle tanfolyamot tervez: bróker, banki-pénzügyi, hatósági és államilag elismert szakmai, valamint egyedi vállalati képzéseket. A BIB a BÉT leányvállalata, így tanácsadói testületében helyet kapott több jegybanki vezető, felkérés alatt van több külföldi szakember is, őket Fábián egyelőre nem kívánta megnevezni. A kurzusokat több mint száz jegybanki, piaci, illetve egyetemi és főiskolai oktató tartja majd a hallgatóknak.

Fotó: MI-archív

A kurzusok célja, hogy a résztvevők gyakorlatorientált, élményalapú órákon vegyenek részt

– A korszerű ismereteket gyakorlatorientált és élményalapú formában fogják átadni a képzéseken – mondta Fábián.

Fontos változás, hogy a BIB jövő őszre átveszi a KEBA-tól a pénz­piaci dolgozók, brókerek és közvetítők szakvizsgáztatását. Martin-Hajdú György, az alapítvány vezetője elmondta, erre huszonhat év után kerülhet sor. A brókerképző alapítvány működésének jövőjéről jelezte, hogy a KEBA folytatja támogatási és könyvkiadási tevékenységét, és a BÉT-tel együttműködésben tovább erősíti szerepét, a befektetési összefüggések népszerűsítését a középiskolások körében. Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója szerint a BIB társadalmi célok, valamint a piaci képzési igények találkozásának eredménye.

– Olyan korszerű tudással rendelkező szakembereket akarunk képezni, akik képesek felismerni és elemezni a pénzügyi piacok problémáit, hatékony megoldási lehetőségeket tudnak kidolgozni, és ezek érdekében felelős döntéseket hoznak – emelte ki.

Hirdetés

Kiemelt

Építőipari csúcsra készül a szakma

Csúcstalálkozón tárgyalja meg a nemzetgazdasági tárca az építőipar legfontosabb szereplőivel az ágazat jelenlegi helyzetében sürgető tennivalókat.

Poszt-trauma

Nemcsak trollkodik, manipulál is a Momentum

Az új SZDSZ és a kocsmai stílus.

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!