2017. december 12., kedd, Gabriella napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/atadtak-pronay-kilatot-romhanyi-hegyen-2-2331469/

Átadták a Prónay-kilátót a Romhányi-hegyen

Saját forrásból épített kilátót az Ipoly Erdő Zrt. a Romhányi-hegyen. A Prónay családról elnevezett kilátó teljes magassága 26 méter, és az Országos Kéktúra útvonaláról rövid kitérővel megközelíthető minden évszakban. A teraszáról teljes körpanorámás kilátás élvezhető: nyugat-északnyugati irányban a Börzsöny, északon a Selmeci-hegység a Szitnya csúccsal, kelet felé a Szandavár, illetve a távolban a Karancs, Mátra hegyvonulatai, délről a Gödöllői-dombvidék lankái, majd délnyugatra a Naszály és Pilis – a Visegrádi-hegység csúcsai is láthatók – mondta Ugron Ákos, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára.

A szomszédos tájakon az Ipoly-mente és a Karancs–Medves-vidék látható, ahol újabb turisztikai beruházásokkal bővíti kínálatát az állami erdőgazdaság. Ezek a vidékek olyan kulturális, történelmi és geológiai értékek őrzői, mint a Palóc Múzeum Balassagyarmaton, a Madách- és a Mikszáth-kúria, a szécsényi kastélymúzeum és történelmi városközpont, a Páris-patak-völgye, a somoskői, szilváskői bazalt- és a béri andezitoszlopok, továbbá a nógrádi, a csábrági, a somoskői, valamint a salgói vár.

Kiemelt

Sorokra vágott újság

Kína partjaitól 200 kilométerre Tajvan igyekszik kitörni a rohamléptekben fejlődő rivális sárkány szorításából. Az ország apró mérete ellenére méltán szerepel a világ legjeinek szinte összes toplistáján.

Poszt-trauma

Havas tanár úr és a sötét árnyak

Itt a legújabb zaklatási ügy!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!