2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/atadtak-az-ev-tanyaja-dijat-2579281/

Átadták Az Év Tanyája-díjat

MTI
Átadták Az Év Tanyája-díjakat a Földművelésügyi Minisztériumban csütörtökön, a szaktárca első alkalommal osztotta ki az elismeréseket.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a díjátadó ünnepségen Nagy István, az agrártárca parlamenti államtitkára elmondta: a kezdeményezés célja, hogy a tanyai lét mint sajátos, magyar, ősi, szabad gazdálkodási életforma minél ismertebb legyen és fennmaradjon.

A Földművelésügyi Minisztérium felmérése szerint Magyarországon közel százezer tanyán élnek életvitelszerűen, és megközelítőleg kétszázezren választották ezt az életformát.

A nemzeti forrásból finanszírozott Tanyafejlesztési Programban az évek során majd kétezer pályázatot támogattak 8,3 milliárd forint értékben – írta a szaktárca közleményében.

Az ünnepségen Fodor András tanyagazda Az Év Tanyagazdasága 2017. díjat, Szász István tanyagazda Az Év Hagyományőrző Tanyája 2017. díjat vette át. Az Év Tanyája 2017 Közönségdíjban Bartolák Mária részesült.

Kiemelt

Álommérkőzés a legendával

Fucsovics Márton idei három melbourne-i győzelmét követően hétfő hajnalban gyerekkori példaképével, Roger Federerrel játszik az Australian Open negyedik fordulójában.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!