2017. május 27., szombat, Hella napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/adobol-fejlodnek-hevizen-1603633/

Adóból fejlődnek Hévízen

Folytatódnak a turisztikai beruházások az országban

A beérkezett idegenforgalmi adókból idén is szálláshely-fejlesztési célokra lehetett pályázni Hévízen, az önkormányzat 16 millió forintot biztosított erre a célra, a támogatás mértéke 100 százalékos – közölte a Hévíz TDM Egyesület.

Idén 11,8 millió forint értékben érkeztek be pályázatok, ami 36 százalékkal több, mint amekkora a tavalyi összeg volt. A Hévíz TDM Egyesülethez február végéig 107 pályázat érkezett be, amelyből végül 100-at bíráltak el pozitívan. Az értesítőket a napokban kapták kézhez a pályázók, jelenleg a támogatási szerződések aláírása van soron, sokan azonban már elkezdték a fejlesztések megvalósítását, hogy a tavaszi szezonban már a vendégek is élvezhessék az eredményt.

Csütörtökön a Lufthansa-csoport azt közölte, a balatoni járatok forgalma nőtt a legjobban a légitársaság tavaly Magyarországra tartó repülőgépein. Hévízre például 20 százalékkal szállítottak több utast, mint egy évvel korábban.

Forrás: MTI

A német csoport repülőgépei 2016-ban összesen 1,6 millió utast szállítottak, 1,6 százalékkal többet, mint az előző évben. Antal Gábor, a Lufthansa magyarországi vezetője elmondta, az egy éve megnyitott debreceni járat is teljesítette az elvárásokat, de jelenleg sem járatszámnövelést, sem típuscserét nem terveznek.

A Lufthansa Németországból 12 százalékkal, Franciaországból 19 százalékkal, Nagy-Britanniából 18 százalékkal, Spanyolországból 21 százalékkal, Portugáliából pedig 71 százalékkal szállított több utast Magyarországra, mint egy évvel korábban.

Hirdetés

Kiemelt

G7-csúcs zárónyilatkozat: mindenkinek joga van megvédeni saját határát

A migránsok jogainak elismerésével együtt az államok saját határaik ellenőrzéséhez való szuverén jogát is hangsúlyozza a G7-csoport szombati zárónyilatkozata.

Poszt-trauma

Újabb szintet lépett a liberális idiotizmus

Teljesen természetes az iszlamista terror.

Ki nem mond igazat: a ballib média, vagy Juncker?

De mi „belgák” most hova álljunk?

Botka és a kerítés

... meg Orbán, aki nem engedi be a migránsokat

Liberáliséknál a „vidékies” egy szitokszó

Ráadásul a „vidékies” és a „fiatal” is összeférhetetlen!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!