2018. január 23., kedd, Zelma, Rajmund napja
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/adjunk-mas-feladatot-regi-mobilnak-2552815/

Adjunk más feladatot a régi mobilnak!

Az okostelefon-piac bővülésével a megunt készülékek száma is növekszik
Folyamatosan növekszik az új okostelefonok piaca: tavaly 1,47 milliárdot adtak el, idén pedig az újonnan eladott készülékek száma elérheti az 1,53 milliárdot az IDC piackutató cég adatai szerint.

Ebből az is következik, hogy szintén nagy mennyiségű készülék kerül rosszabb esetben a kukába, jobb esetben újrahasznosító üzemekbe, vagy esetleg emlékbe a fiók mélyére.

Gyakran azonban még működőképesek ezek a készülékek, még ha kicsit lassabbak is a vadonatújnál, ezért érdemes elgondolkodni azon, hogyan kaphat új funkciót az eszköz.

Sok telefonon található infravörös port, a megfelelő applikációval így szinte bármilyen távirányító helyettesíthető a mobillal. Az okostévék viszont már az otthoni wifihálózat segítésével is irányíthatók egy telefon közbeiktatásával.

GPS-navigáció megvásárlása helyett is megfelelhet egy régebbi telefon, akár SIM-kártyával, akár letölthető, offline használható alkalmazással. Ha pedig már az autóba költöztettük a mobilt, zenelejátszóként is működhet, ehhez csak a vezetékes vagy bluetooth-összeköttetést kell megoldani a készülék és a jármű között.

De a Hvg.hu szerint hasonlóképpen szolgálhat konyhai szórakoztató eszközként is a megunt telefon, ehhez csupán a wifikapcsolatra van szükség. És ha a gyerek kezébe könyv helyett nem a legújabb drága kütyüt adnánk, szintén szóba jöhet a levitézlett mobil.

Kiemelt

Cottbusban nem viselik el a bevándorlókat

Újra ellentétbe kerültek egymással a hétvégén a németek és az idegenek az egykori NDK-hoz tartozó Cottbusban – számolt be róla a tegnapi német sajtó.

Poszt-trauma

Ordas hazugság a holland sajtóban a magyar oktatásról

Szerintük funkcionális analfabéták a magyar diákok.

Ungár elszabadult

Pártmegbízás vagy önmegvalósítás a trollkodás?

Zavarta a terrorgyanús afgán migránst a kereszt, levette a német bíróság

Ez így korrekt Európában.

Fodor Gáborék meghökkentő közleménye

Üzenet jött a mikroszkóp alól.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!