2016. július 30., szombat, Judit, Xénia napja
Gazdaság, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/a-nagy-leleplezes-337522/

A nagy leleplezés

Összeesküvés elmélettel indítja mai lapszámát a Népszabadság (azóta címlapra tette az Index és a 444.hu is). Vezető cikkében azt állítja, hogy a Földművelésügyi Minisztérium megtiltotta az Agrárgazdasági Kutatóintézetnek, hogy közölje egyik tanulmányát. Ezzel szemben a szóban forgó elemzésről már 2014. júniusában beszámolt a Magyar Nemzet mégpedig a lehető legrészletesebb formában.

Azért tudom ilyen pontosan, mert én írtam meg.

Az ellenzéki lap írója ráadásul most a dátumokat is alaposan összekeveri, elfeledkezve arról, hogy rég lejárt lemezt vett elő, úgy idéz a tanulmányból, mintha az legalábbis a napokban jelent volna meg. A lap címlapján még egyértelmű számára, hogy egy két évvel ezelőtti adatgyűjtésről van szó, ám anyaga végén már úgy ír, mintha a tanulmány szerzői a kormány tavalyi munkáját értékelték volna kedvezően.

Az AKI munkatársai ezzel szemben azt említették meg, hogy az élelmiszeriparban és agráriumban jelenlévő jelentős mértékű feketegazdaság ellen a kormány már tavaly, azaz 2013-ban (s nem a cikkből kikövetkeztethető 2015-ben) is igen komoly lépéseket tett. Amennyiben az ellenzéki lap legalább ezt figyelembe veszi, úgy kapcsolhatott volna, hogy azóta még sok további lépést tett a kabinet.

Csak példaként említjük a közúti áruforgalom elektronikus ellenőrzési rendszerének és a fordított adózási rendszer bevezetését, illetve egyes ágazatokban az áfacsökkentés véghezvitelét. Emellett még tucatnyi jogszabály változott úgy, hogy az elrettentően hasson a feketézésben otthonosan mozgó fehér galléros bűnözőkre.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalon belül pedig kiemelt ügyeket vizsgáló csoportot hoztak létre, de átszervezték az adóhatóságot és a vámhivatalt is. Ennek nyomán sorra jelentették be az áfacsalásra berendezkedett hálózatok lebuktatását és felszámolását, illetve tonnaszám vontak ki a forgalomból nyomon követhetőségi problémák miatt agrártermékeket. Emellett csak az online kasszák bevezetése miatt mintegy ezer milliárd forintnyi áruforgalom vált láthatóvá.

Mindezen eredményeket lehet felhozni azzal szemben, ami a szocialisták időszakára volt jellemző. Vagyis a teljes káoszt, pontosabban a zavarosban halászás lehetőségét jogszabályi feltételeinek való megteremtését, a hatósági rendszerek szándékolt legyengítése.

Ne felejtsük el, hogy mindennek eredménye volt a Népszabadság által is említett, becslések szerinti 1200 milliárd forintnyi áfacsalás, amiről a senki által nem titkosított 2014-es tanulmány is szót ejt.

Hirdetés

Kiemelt

Háborúba szólít a korzikai terrorcsoport

Azonnali megtorlást ígért a Korzikai Nemzeti Felszabadítási Front nevű terrorcsoport egyik szárnya, amennyiben az Iszlám Állam táma­dást hajtana végre a szigeten.

Poszt-trauma

Vágó István ezúttal Áderbe rúgott bele

A Gyurcsány-barát kvízmester hatalmas bakot lőtt.

Soros beindította a pénzágyúit: veszélyben a mesterterv

A spekuláns egyre szaporodó ráncait csak Hillary vasalhatja ki.

Csak, hogy a bajor belügyminiszter is megértse

„Nem fogtok nyugodtan aludni a házaitokban”.

Kapocs Nizza és München között: csemege összeesküvés elmélethez

Egy német újságíró mind a két helyszínen videón rögzítette a véres eseményeket.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!