2016. augusztus 24., szerda, Bertalan napja
Gazdaság, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/gazdasag/a-nagy-leleplezes-337522/

A nagy leleplezés

Összeesküvés elmélettel indítja mai lapszámát a Népszabadság (azóta címlapra tette az Index és a 444.hu is). Vezető cikkében azt állítja, hogy a Földművelésügyi Minisztérium megtiltotta az Agrárgazdasági Kutatóintézetnek, hogy közölje egyik tanulmányát. Ezzel szemben a szóban forgó elemzésről már 2014. júniusában beszámolt a Magyar Nemzet mégpedig a lehető legrészletesebb formában.

Azért tudom ilyen pontosan, mert én írtam meg.

Az ellenzéki lap írója ráadásul most a dátumokat is alaposan összekeveri, elfeledkezve arról, hogy rég lejárt lemezt vett elő, úgy idéz a tanulmányból, mintha az legalábbis a napokban jelent volna meg. A lap címlapján még egyértelmű számára, hogy egy két évvel ezelőtti adatgyűjtésről van szó, ám anyaga végén már úgy ír, mintha a tanulmány szerzői a kormány tavalyi munkáját értékelték volna kedvezően.

Az AKI munkatársai ezzel szemben azt említették meg, hogy az élelmiszeriparban és agráriumban jelenlévő jelentős mértékű feketegazdaság ellen a kormány már tavaly, azaz 2013-ban (s nem a cikkből kikövetkeztethető 2015-ben) is igen komoly lépéseket tett. Amennyiben az ellenzéki lap legalább ezt figyelembe veszi, úgy kapcsolhatott volna, hogy azóta még sok további lépést tett a kabinet.

Csak példaként említjük a közúti áruforgalom elektronikus ellenőrzési rendszerének és a fordított adózási rendszer bevezetését, illetve egyes ágazatokban az áfacsökkentés véghezvitelét. Emellett még tucatnyi jogszabály változott úgy, hogy az elrettentően hasson a feketézésben otthonosan mozgó fehér galléros bűnözőkre.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalon belül pedig kiemelt ügyeket vizsgáló csoportot hoztak létre, de átszervezték az adóhatóságot és a vámhivatalt is. Ennek nyomán sorra jelentették be az áfacsalásra berendezkedett hálózatok lebuktatását és felszámolását, illetve tonnaszám vontak ki a forgalomból nyomon követhetőségi problémák miatt agrártermékeket. Emellett csak az online kasszák bevezetése miatt mintegy ezer milliárd forintnyi áruforgalom vált láthatóvá.

Mindezen eredményeket lehet felhozni azzal szemben, ami a szocialisták időszakára volt jellemző. Vagyis a teljes káoszt, pontosabban a zavarosban halászás lehetőségét jogszabályi feltételeinek való megteremtését, a hatósági rendszerek szándékolt legyengítése.

Ne felejtsük el, hogy mindennek eredménye volt a Népszabadság által is említett, becslések szerinti 1200 milliárd forintnyi áfacsalás, amiről a senki által nem titkosított 2014-es tanulmány is szót ejt.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Kiemelt

A szuperhatalmak és Magyarország

Hazánk roppant előkelő helyezését nemcsak a múlt dicsősége, hanem a jelen, jelesül Rio de Janeiro nyolc aranyérme is táplálja.

Poszt-trauma

Tombol a kettős mérce: már a fehér is fekete

A liberálisok megmutatták, hogyan kell fából vaskarikát csinálni.

Bayer feltámasztotta az SZDSZ-t

De nyugi, csak egy pillanatra!

Mire tanít bennünket a 444.hu?

Erkölcs, etika, emberség.

Liberális recept: késhegynyi aljasság, csipetnyi kettős mérce

A meztelen Trump nem verte ki a biztosítékot, a bikinis Hillary miatt viszont volt nyafogás rendesen.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!