2017. február 25., szombat, Géza napja

Csontos János

Heti Hetes-sirató

A Heti Hetes 1999-ben indult, tehát élt tizennyolc évet, ami emberi léptékben nagykorúság, kutyának matuzsálemi kor, ám egy teknősbékának meg se kottyan.

Budapesti NOlimpiai Játékok

Ahogy a dolgok állnak, 2024-ben Budapesten aligha lesz olimpia. Köpönyegfordító ellenzéki pártok és egy álcivil kvázipárt még az esélyét is beáldozták.

Mesterterv Tamás Gáspár Miklóstól

Ha nem olvasom, nem hiszem el, hogy ilyesmi létezhet. Tamás Gáspár Miklós a konzervatív jobboldalt kérte fel arra, hogy legyenek kedvesek Orbán Viktort mihamarabb megbuktatni.

Címlapok az ízléstelenség bugyraiban

A 2017-es esztendő a politikai ízléstelenségben is tudott újat és újabb mélypontokat hozni.

Minden eshetőség gyanús

Gyurcsány Ferenc felmentést ad magának az első állami forrásvidékű milliók-milliárdok keletkezéstörténetét illetően, ezt immár természeti adottságnak tekintve.

Olimpiaölők, avagy a politika árvái

Nem is titkolják: az olimpiarendezés megtorpedózása csupán ürügy számukra, amolyan politikai ugródeszka – nekik a főhatalom kellene.

Elsütötték az Auróra ágyúját

A politikai haszon pedig bal felől nyilvánvaló: éket verni Áder és Balog közé, megpróbálva leválasztani őket Orbánról. A kormányfő hadd legyen magányos.

Földmutyi a pilótafülkéből: egy karakter felmorzsolódása

Hadházy Ákos feltehetőleg úgy lett újraválasztott társelnök, hogy párttársai úgy tettek, mintha nem tudtak volna háztáji ügyeiről.

Emigráns kolónia a Dél Keresztje alatt

A negyvenötös és ötvenhatos emigráció még össze tudott simulni, az utóbbi időben érkezettek egy jelentős része azonban nem hangsúlyozza és őrzi a magyarságát.

Búcsú a 2016-os évtől

Ha a történészek felidézni próbálják majd a 2016-os esztendőt, nem nagyon találnak érdemi belpolitikai küzdelmeket a menekültkérdésen túl.

Ha én liberális volnék

Bródy János és Székhelyi József lapinterjúiban tovább él az SZDSZ szellemisége. A padlóra került balliberális ellenzék nem találja sem a helyét, sem a hangját.

Diktátorsimogatók, avagy a tudományos castroizmus

Fidel Castro halálával szinte egybeesett, hogy bő fél évszázad után újra megindult a polgári légi közlekedés az Egyesült Államok és Kuba között.