2017. március 24., péntek, Gábor, Karina napja

Csontos János

Zsíros kenyér József Attila-kötettel

Forradalmi képsorozatban örökíti meg 1956 szellemiségét Csizmadia Zoltán festőművész, s az immár húszéves vállalkozást a nyolcvanon túl is nagy kedvvel folytatja.

Gyurcsány és Botka háborúja

Ha igaz, hogy a politikában előbb-utóbb összenő, ami összetartozik, ez most itt egy olyan fázis, mikor azt tapasztaljuk: szétmállik, ami összetartozott.

Dopeman: Magyarország rémálma

Az MSZP nyilván felelős döntést hozott, amikor úgy határozott, hogy a nevére veszi Dopemant, aki „gengszterrapper, nem pedig rózsalovag”.

Meleg karakter Disney Szépség és a szörnyetegében

A jogkiterjesztő mozgalmak már évek óta ostromolták a vállalatot, hogy miért nincs a mesékben meleg karakter; és most a filmesek beadták a derekukat.

Juncker öt forgatókönyve

Öt forgatókönyvet terjesztett elő Jean-Claude Juncker az Unió túlélésére: ha a római szerződés 60. évfordulójára nem sikerül konszenzust teremteni, az akár nyugdíjba is küldheti az uniót.

Féregjáratok a liberális politikában

Féregnek nevezni a politikai ellenfelet nem csupán felebarátunk dehumanizálása, hanem át is lép egy morális küszöböt: a férget ugyebár el lehet taposni.

Szanyi az aluljáróban, avagy a Fidesz pénzelte Momentum

Az ifjú titán elfogadott ugyan Szanyitól valamennyi szignót, de aztán azt nyilatkozta: nem akar maga körül piros kabátos politikusokat látni.

Heti Hetes-sirató

A Heti Hetes 1999-ben indult, tehát élt tizennyolc évet, ami emberi léptékben nagykorúság, kutyának matuzsálemi kor, ám egy teknősbékának meg se kottyan.

Budapesti NOlimpiai Játékok

Ahogy a dolgok állnak, 2024-ben Budapesten aligha lesz olimpia. Köpönyegfordító ellenzéki pártok és egy álcivil kvázipárt még az esélyét is beáldozták.

Mesterterv Tamás Gáspár Miklóstól

Ha nem olvasom, nem hiszem el, hogy ilyesmi létezhet. Tamás Gáspár Miklós a konzervatív jobboldalt kérte fel arra, hogy legyenek kedvesek Orbán Viktort mihamarabb megbuktatni.

Címlapok az ízléstelenség bugyraiban

A 2017-es esztendő a politikai ízléstelenségben is tudott újat és újabb mélypontokat hozni.

Minden eshetőség gyanús

Gyurcsány Ferenc felmentést ad magának az első állami forrásvidékű milliók-milliárdok keletkezéstörténetét illetően, ezt immár természeti adottságnak tekintve.