2017. június 28., szerda, Levente, Irén napja

Csontos János

Kitántorog másfél millió ember – vagy nem

„Magyarországon tíz emberből nyolc stresszben él. A többi már külföldön.” Ez a bonmot kering az interneten, nem is annyira burkolt ellenzéki stichhel.

Egy újratemetés hordalékai

A kegyetlenségnek, embertelenségnek is vannak fokozatai. Ha Dante ismerte volna a kommunistákat, bizonyára készít nekik még egy bugyrot a Pokolban.

Ócska ellenzéki propaganda a könyvhéten

Szerény javaslatom szerint e kirekesztő, puccsszerűen bejelentett emléknaphoz kapcsolódó rendezvényekre a jövőben semmilyen közpénzt nem szabad áldozni.

Dunán innen, Lajtán túl

Lengyel a minap a Népszavában írt cikket a 2018-as elsöprő ellenzéki (Botka–Vona) győzelem esélyeiről.

Bojkott, avagy a szoci álomvalóság

A szegedi Macron is centrista lesz előbb-utóbb – csak idő kérdése, mikor dobja ki ballasztként a szocialista jelzőt a haladó léghajóból.

Hazaárulók öt pontja

A Washington Postban írásában öt pontba szedték, hogyan kellene eltávolítani a legitim választások révén szerzett hatalomból Orbán Viktort.

Huntington kontra tőzsdemogul

Európa ugyan újabban programosan el kívánja vagdosni két évezreden át éltető keresztény gyökereit, ám a muszlim fundamentalisták erről a friss fejleményről nem értesültek.

Gondolatok az offshore egyetemről

Az utcára és hídra terelt politika a halódó baloldal meg-megújuló ábrándja, ám túlélési érdekeik nem feltétlenül simulnak össze az eminens Soros-érdekekkel.

Henri Boulad, az alexandriai magyar

Sokaknál már az kiverheti a biztosítékot, hogy Henri atya szerint Európa motorja a kereszténység, miközben úgy érzékeli, hogy Ferenc pápa az iszlámot nem kellő mélységben ismeri.

Csúzlik és katyusák

A tét pedig immár több, mint politikai: meghátrál-e a kormányzat abban, hogy lehessenek örökölt kiváltságok a felsőoktatásban, vagy sem?

A BBC és a hírhamisítás: egy etikai kódex temetése

A közösségi média felfutásával mind nehezebb a tarkabarka források ellenőrzése: aki nem főállásban teszi, annak nincs is módja és érkezése erre.

Nincsenek cikkek