2017. május 27., szombat, Hella napja

Csontos János

Bojkott, avagy a szoci álomvalóság

A szegedi Macron is centrista lesz előbb-utóbb – csak idő kérdése, mikor dobja ki ballasztként a szocialista jelzőt a haladó léghajóból.

Hazaárulók öt pontja

A Washington Postban írásában öt pontba szedték, hogyan kellene eltávolítani a legitim választások révén szerzett hatalomból Orbán Viktort.

Huntington kontra tőzsdemogul

Európa ugyan újabban programosan el kívánja vagdosni két évezreden át éltető keresztény gyökereit, ám a muszlim fundamentalisták erről a friss fejleményről nem értesültek.

Gondolatok az offshore egyetemről

Az utcára és hídra terelt politika a halódó baloldal meg-megújuló ábrándja, ám túlélési érdekeik nem feltétlenül simulnak össze az eminens Soros-érdekekkel.

Henri Boulad, az alexandriai magyar

Sokaknál már az kiverheti a biztosítékot, hogy Henri atya szerint Európa motorja a kereszténység, miközben úgy érzékeli, hogy Ferenc pápa az iszlámot nem kellő mélységben ismeri.

Csúzlik és katyusák

A tét pedig immár több, mint politikai: meghátrál-e a kormányzat abban, hogy lehessenek örökölt kiváltságok a felsőoktatásban, vagy sem?

A BBC és a hírhamisítás: egy etikai kódex temetése

A közösségi média felfutásával mind nehezebb a tarkabarka források ellenőrzése: aki nem főállásban teszi, annak nincs is módja és érkezése erre.

Zsíros kenyér József Attila-kötettel

Forradalmi képsorozatban örökíti meg 1956 szellemiségét Csizmadia Zoltán festőművész, s az immár húszéves vállalkozást a nyolcvanon túl is nagy kedvvel folytatja.

Gyurcsány és Botka háborúja

Ha igaz, hogy a politikában előbb-utóbb összenő, ami összetartozik, ez most itt egy olyan fázis, mikor azt tapasztaljuk: szétmállik, ami összetartozott.

Dopeman: Magyarország rémálma

Az MSZP nyilván felelős döntést hozott, amikor úgy határozott, hogy a nevére veszi Dopemant, aki „gengszterrapper, nem pedig rózsalovag”.

Meleg karakter Disney Szépség és a szörnyetegében

A jogkiterjesztő mozgalmak már évek óta ostromolták a vállalatot, hogy miért nincs a mesékben meleg karakter; és most a filmesek beadták a derekukat.

Juncker öt forgatókönyve

Öt forgatókönyvet terjesztett elő Jean-Claude Juncker az Unió túlélésére: ha a római szerződés 60. évfordulójára nem sikerül konszenzust teremteni, az akár nyugdíjba is küldheti az uniót.