2017. augusztus 19., szombat, Huba napja

Csontos János

Hosszú, forró nyár

Az akut sportundorban szenvedő olimpiagyilkosok még rutinból rugóztak kicsit a milliárdokon, amelyeket lélekben ők szerettek volna valami egészen másra elkölteni.

Momentum a bomlás útján

Soha nem fogok megbocsátani a Momentumnak az olimpiai álom lerombolásáért: az én szememben eleve halva született ez a mozgalom.

Tovább élő Trianon a francia közéletben

Rohamléptekkel közeledik Trianon centenáriuma, és a magyarokat aránytalanul sújtó béke­szerződés utóéletével kapcsolatosan baljós előérzeteim vannak.

Fából faragott szabotázs

Forró őszről beszélünk, de ebben a csúcsdöntögető hosszú, forró nyárban is elkezdődött már a piszkos választási kampány.

Belső politikai front nyílt

Politikai kérdésekben azonban Ferenc messze nem csalhatatlan, közéleti közszereplőként pedig sokkal inkább kritizálható, mint egy bolti eladó vagy egy hajléktalan.

Beképzelt médiaháború

Sajtótörténeti esemény tanúi lehettünk a minap: a Magyar Nemzet című lap nem csupán csatlakozott a balliberális médiahisztériához, hanem önként és dalolva maga csiholt egyet.

Örökség – Helmut Kohl temetésének titkai

Orbán Viktor a temetést követően mintegy kétszáz meghívott körében mondta el azt a beszédét, amelyet Strasbourgban Juncker személyes beavatkozása következtében nem tudott elmondani.

Kémiaóra a Klubrádióban

Nemrég a hallókörömbe került Tóta W.-nek a Macifröccs című klubrádiós műsora: hiába, univerzális tehetség, csak úgy szörfözik a médiumok között.

Bolygó zsidók

Ilyesféle csúcstalálkozó nagyon ritkán van. Balliberális kormányzások idején sem, amikor pedig Heller Ágnes és Konrád György fújták a passzátszelet.

Szélsőjáték

A különutas Jobbik-alelnök, Toroczkai rokonszenvezik a vecsési mozgalommal, az általa létrehozott Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom mégsem volt ott Vecsésen.

Pöcegödör

Az ellenzék önjelölt megmondóembereinek egyike a Facebookon eresztette el magát, a másik „a világhírű rádióban” kapott szószéket.

Migránsbiznisz-tagadás

Orbán Viktor beszéde több volt annál, mint hogy még egyszer összerántsa a tábort, mielőtt a nyári kánikulában „szétszélednének a hadak”