2017. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja

Címke: washington

30 cikk 1/3 oldal

Amerika bezárhatja havannai követségét

Washington azokat a feltételezett hangtámadásokat vizsgálja, amelyek az amerikai nagykövetség munkatársai szenvedtek el Havannában az elmúlt két év során.

Washington nem helyesli az iraki kurdok függetlenségi törekvéseit

Washington nem helyesli az iraki kurdok függetlenségi törekvéseit, a Fehér Ház pénteken késő délután közleményben szólította fel az iraki kurd vezetőket, hogy álljanak el az iraki Kurdisztán függetlenségéről rendezendő népszavazástól.

Washington és Szöul megállapodott Dél-Korea rakétavédelmi fejlesztésben

Mun Dzse In dél-koreai államfő és Donald Trump amerikai elnök megállapodtak Szöul rakétavédelmi rendszerének fejlesztésében, ezzel növelve az ország északi szomszédjával szembeni elrettentő képességét, ugyanakkor a két vezető megerősítette a párbeszéd szükségességét a phenjani rezsimmel – közölte a dél-koreai államfő hivatala pénteken.

Erdogan botrányosnak nevezte a testőrei elleni washingtoni vádemelést

Botrányosnak nevezte pénteken Recep Tayyip Erdogan török elnök, hogy a közelmúltban tett egyesült államokbeli látogatása során elkövetett erőszakos cselekmények miatt amerikai ügyészek vádat emeltek biztonsági szolgálatának tagjai ellen.

Korai a kurd álom

Az amerikai védelmi miniszter megismételte az Egyesült Államok sokszor hangoztatott álláspontját, miszerint Washington egy egységes, stabil és demokratikus Irakban érdekelt.

Donald Trump: Csőre töltöttünk

Az USA felkészült a válaszcsapásra Észak-Korea ellen. Készen állnak a katonai megoldások, csőre töltöttünk arra az esetre, ha Észak-Korea ostobán cselekszik, mondta Trump.

30 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!