2017. április 26., szerda, Ervin napja

Címke: volkswagen

10 cikk 1/1 oldal

Indiában készül terjeszkedni a Volkswagen

A német Volkswagen konszern és az indiai Tata konglomerátum autógyártó részlege stratégiai partnerségre lépett egymással, amitől azt remélik, hogy gazdaságosabbá tehetik a közös autógyártást, s együtt jobb eredményeket érhetnek el az indiai és a régióba irányuló autóértékesítésben.

A Volkswagen és a Tata stratégiai együttműködésre készül

A német Volkswagen AG autóipari vállalat és az indiai Tata Motors szorosabban együtt kíván működni a fejlesztés terén a jövőben. A két társaság képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá a stratégiai szövetséggel kapcsolatban – jelentette be a Volkswagen AG pénteken Wolfsburgban.

Európai front

A Volkswagennek az Egyesült Államokban már egy sor kártérítési pert akasztottak a nyakába a 2015-ben kipattant dízelbotrány miatt.

Nagyon sokba kerül a dízel-botrány a a Volkswagennek

A Volkswagen-csoport (VW) kész több mint 1,26 milliárd dollárt fordítani az amerikai utakon futó, háromliteres dízelmotorral felszerelt autók visszavásárlására vagy kijavítására, illetve a tulajdonosok kárpótlására, de ha az amerikai környezetvédelmi hatóságok nem fogadják el a német autógyártó javítási tervét, akár négymilliárd dollárba is kerülhet az ügy rendezése – derült ki szerdán a San Franciscó-i bíróságon beadott peranyagból.

Már nem a Toyota a világ legnagyobb autógyártója

A Toyota tavaly elveszítette négy egymást követő évben tartott világpiaci vezető pozícióját. A dízelbotrány ellenére a Volkswagen tovább növelte eladásait, és a 2016-ban a világ legnagyobb autógyártója lett.

Újabb vizsgálat indult a dízelbotrány miatt

Újabb vizsgálatot indított Martin Winterkorn, a Volkswagen (VW) konszern volt nagyhatalmú vezérigazgatója ellen csalás gyanúja miatt a braunschweigi ügyészség.

10 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!