2017. február 28., kedd, Elemér napja

Címke: volkswagen

10 cikk 1/1 oldal

Európai front

A Volkswagennek az Egyesült Államokban már egy sor kártérítési pert akasztottak a nyakába a 2015-ben kipattant dízelbotrány miatt.

Nagyon sokba kerül a dízel-botrány a a Volkswagennek

A Volkswagen-csoport (VW) kész több mint 1,26 milliárd dollárt fordítani az amerikai utakon futó, háromliteres dízelmotorral felszerelt autók visszavásárlására vagy kijavítására, illetve a tulajdonosok kárpótlására, de ha az amerikai környezetvédelmi hatóságok nem fogadják el a német autógyártó javítási tervét, akár négymilliárd dollárba is kerülhet az ügy rendezése – derült ki szerdán a San Franciscó-i bíróságon beadott peranyagból.

Már nem a Toyota a világ legnagyobb autógyártója

A Toyota tavaly elveszítette négy egymást követő évben tartott világpiaci vezető pozícióját. A dízelbotrány ellenére a Volkswagen tovább növelte eladásait, és a 2016-ban a világ legnagyobb autógyártója lett.

Újabb vizsgálat indult a dízelbotrány miatt

Újabb vizsgálatot indított Martin Winterkorn, a Volkswagen (VW) konszern volt nagyhatalmú vezérigazgatója ellen csalás gyanúja miatt a braunschweigi ügyészség.

A Volkswagen letaszította a trónról a Toyotát

A Volkswagen AG adta el a legtöbb járművet tavaly, megelőzve a japán Toyotát, amely négy egymást követő évben állt a globális eladási lista élén – közölte a német központú autógyártó szerdán.

Nem csökkent Európában a használt VW dízel autók ára

Nincs alapja a kártérítési követelésnek, mert nem csökken a Volkswagen emissziós botrányban érintett dízel modelljeinek ára az európai használtautó-piacon – írja az Automotive News Europe autóipari hírportál.

10 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!