2017. október 23., hétfő, Gyöngyi napja

Címke: Vlagyimir Putyin

26 cikk 1/3 oldal

Ismét civilek haltak meg légicsapásokban

Legkevesebb 28 civil vesztette életét péntek éjszaka és szombat hajnalban a szíriai Idlíb tartományban légicsapásokban – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns civilszervezet.

Putyin megtekintette a vitatott megítélésű Zapad-2017 hadgyakorlatot

Megtekintette Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn a Leningrád megyei lugai gyakorlótéren a Zapad-2017 orosz-fehérorosz hadgyakorlat manővereit, amelyeken egyes nyugati közlések szerint Moszkva a hivatalosan bejelentettnél jóval nagyobb haderőt vonultat fel.

Kijev óvatosan fogadja Putyin békefenntartó ajánlatát

Ukrajna csütörtökön üdvözölte Vlagyimir Putyin orosz elnök javaslatát arra vonatkozóan, hogy ENSZ békefenntartókat vezényeljenek a szakadárok kezén lévő kelet-ukrajnai területekre, de közölte, hogy orosz csapatok nem vehetnek részt a műveletben. Putyin hétfőn telefonon azt mondta Angela Merkel német kancellárnak, hogy a Donyec-medencében nem csak a két felet elválasztó vonalak mentén kellene felvonultatni békefenntartókat, de másutt is, ahol az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői tevékenykednek.

Putyin és Merkel az észak-koreai konfliktus tárgyalásos rendezését szorgalmazta

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Angela Merkel német kancellár hétfőn telefonon megvitatta Észak-Korea agresszív, az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait semmibe vevő provokációit, és megerősítette, hogy a Koreai-félszigeten kialakult válság kizárólag az összes fél párbeszéde révén rendezhető – közölte a Kreml sajtószolgálata.

Nemzetközi segítségre várnak a rohingyák

Nem csillapodik a rohingyák menekülthulláma, a muszlim kisebbség még mindig tömegesen hagyja el Mianmart, ahol vallási és etnikai alapú üldöztetésnek vannak kitéve.

Visszanyalt a Putyin-fagyi

Az utcán visongó, lármázó nyeszlettek bizony bölcsebben tették volna, ha romkocsmájukban maradnak, és onnét osztják a beléjük szorult rengeteg észt.

26 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!