2017. augusztus 18., péntek, Ilona napja

Címke: Vlagyimir Putyin

44 cikk 1/5 oldal

Szakértő: az amerikaiak is meg fogják érezni képviseleteik leépítését

Amellett, hogy várhatóan főként orosz dolgozókat érint majd az Egyesült Államok oroszországi képviseleteinek leépítése, azt az amerikai fél is „meg fogja érezni” – mondta Ilyash György, a Külügyi és Külgazdasági Intézet szakértője az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Putyin: a készülő amerikai szankciók cinikusak

Az orosz elnök szerint az Oroszország ellen tervezett új amerikai szankciók „végletesen cinikusak”, és azt jelentik, hogy az Egyesült Államok a saját szövetségesei rovására próbálja megvédeni a geopolitikai érdekeit.

Putyin kinevezte az orosz ENSZ-nagykövetet

Vaszilij Nyebenza eddigi külügyminiszter-helyettest nevezte ki Oroszország állandó ENSZ-képviselőjének posztjára csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Harag az elcsalt turbinák miatt

A Siemens német gépgyártó bejelentette, hogy az uniós szankciókkal sújtott Krím félszigetre került gázturbinák miatt kilép oroszországi vegyesvállalatából.

Washington elzárta a CIA pénzcsapjait

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) beszünteti a Bassár el-Aszad szíriai elnök kormányzata ellen lázadó fegyveres csoportok támogatását.

Megtorolják Obama lépését?

A moszkvai külügy tegnap azt közölte: továbbra is fenntartják a válaszlépés lehetőségét, ha Washington nem rendezi mielőbb a kérdést.

Trump és Putyin között volt egy második találkozó is Hamburgban

Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök a G20-as országcsoport hamburgi csúcstalálkozóján nem egyszer, hanem kétszer találkozott. Kedd későn este kiderült: nem külön találkozóról volt szó, hanem a vacsorai beszélgetésről.

Felerősödtek a harcok a szíriai Kelet-Gútában

Felerősödtek a harcok a kormányerők és az ellenzék között a délnyugat-szíriai fővárostól, Damaszkusztól keletre található, az ellenzék egyik fellegvárnak számító Kelet-Gútában – közölte csütörtökön az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet.

44 cikk 1/5 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!